Фотоекспозиция „От перодръжките до компютрите – 100 години знание, духовност, иновативност и перспективи “ в ПГ „Св. Климент Охридски“-Елхово

Публикувано преди 3 години  |  Образование

На 20 октомври през учебната 1920/21 г. в гр. Елхово /Къзъл-агач/ се поставя началото на гимназиално образование. В чест на този първи учебен ден от историята на гимназията, в реновираните коридори на ПГ „Св.Климент Охридски“ върху големи табла е експонирана постоянна фотоизложба, която отразява едновековната история на училищната институция.

Фотоекспозицията е посветена на всички творци на историята на гимназията и всички бивши и настоящи ръководители, учители, служители, възпитаници и общественици, допринесли за нейното утвърждаване и просперитет.

Обучението в непълната гимназия започва преди 101 години без собствена сграда, с лошо училищно оборудване и недостатъчни училищни пособия. Днес, гимназията е една съвременна столетница, която достойно крачи в третото хилядолетие, приема предизвикателствата на ХХI век и осигурява модерни условия и високо качество на обучение в интерактивна среда. В учебно-възпитателния процес се прилагат традиционни, иновативни и атрактивни методи на преподаване с използване на мултимедийни ресурси, 3D модели и симулационни приложения с цел по ясна визуализация на учебното съдържание. Учениците се обучават в профилирани паралелки в добре оборудвани специализирани кабинети с мултимедия и интернет, два модерни компютърни кабинета, интерактивни кабинети, иновативен кабинет с лаптопи и 3D технология, мултимедийни кабинети с интерактивни дисплеи, физкултурен салон, богата библиотека.


Статията е публикувана на 20 октомври 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА