Талантливо момиче от Елхово представи своя книга

  1 699 | Публикувано преди 1 месец  | Общество

Има и добри дела в този живот, има надежда за хора, непознали майчина ласка, но носещи в душата си цялата доброта на света. Минка Кирилова е талантливо момиче, лишено от родителска грижа. Тя е част от менторската програма „Скритите таланти на България – образователен проект на НПО „Операция: Плюшено Мече“.

Мони живее в ЦНСТ за деца  „Къща като вкъщи” в град Елхово. Тя не имала щастието да познава и живее с биологичните си родители. Това, обаче, не я спира да преследва своите мечти и шанса за по-добър живот.

„Плюшено Мече“ работи с Минка Кирилова от три години и я подготвя за кандидатстване в университет. Мони мечтае да стане психолог, за да помага на деца, които ще минат през същия труден път, през който е минала тя.

Сега момичето сбъдва още една мечта. С подкрепата на книжарница Orange тя издава своята стихосбирка в тираж от 1300 копия. Стихосбирката се казва „Моят свят. Дневник за мечти.“ Тя представлява интерактивен дневник, който съдържа 12 нейни стихотворения, придружени от великолепните илюстрации на Станила Чоканова, както и много място, където може всеки да създаде свой свят.

Премиерата се състоя на 19 октомври в столичната галерия „Оборище 5“, а събитието бе подкрепено от Елена Сиракова, участвала в „Гласът на България“, както и от Орлин Горанов, Добромир Банев и Маринела Ангелова, които прочетоха стихотворения на Мони. На събитието присъстваха още много гости, като сред тях бяха Директорът на училището, в което учи Мони – г-жа Снежана Връцова, нейната учителка по литература – г-жа Ивана Кърева и жената, която е избрала да полага денонощни грижи за нея и още много други деца, лишени от родителски грижи в гр. Елхово, директорът на ЦНСТ за деца „Къща като вкъщи”- г-жа Ивелина Романова. На събитието присъства и г-н Георги Янев – един от най-известните кулинари в света родом от Елхово, който помага на Мони неотлъчно за популяризиране на нейната творческа дейност.

Книгата на Мони, вече е в продажба, чрез издателство Orange books. Стихосбирката може да бъде намерена във всички книжарници Orange center, както и чрез сайта на книжарницата от предоставения линк тук.Статията е публикувана на 20 октомври 2021
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Снимки и видео: Патронен празник на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
На 02.12.2021 г. ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, отбеляза своя патронен празник – 135 години ... прочети още »
Всички ученици се връщат в клас при тестване веднъж седмично
Учениците се връщат в клас при тестване веднъж седмично. Това съобщи пред медии министърът на здравеопазването д-р ... прочети още »
В област Ямбол се е повишил интересът към ваксинация с бустерни дози
В област Ямбол се отчита повишен интерес към поставяне на бустерни дози от ваксините срещу COVID-19. През ... прочети още »
До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Нови по-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания. Данъчната отстъпка ... прочети още »
Днес е Световният ден за борба със СПИН
За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година ... прочети още »
В Одрин отбелязаха 1 милион туристи за алъш-вериш от България само за тази година
Колкото повече олеква турската лира спрямо българския лев, толкова повече туристи от България идват на пазар в ... прочети още »