Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение

  999 | Публикувано преди 1 месец  | Общество

Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна 751 на 100 хил. души. От утре /27 октомври/ до края на следващата седмица учениците от всички училища преминават изцяло на дистанционно обучение. До този момент учените в общината се обучаваха на ротационен принцип.

От статистиката предоставена от РЗИ Ямбол може да потвърдим, че диагностицираните жители с COVID-19 на територията на община Елхово за последните 14 дни е около 130 души или средно всеки ден за последните две седмици са се заразявали около 10 души.

Продължава да расте заболеваемостта и смъртността от COVID-19 Ямболска област. През последната седмица заразените са се увеличили с 41%, а смъртните случаи вследствие на инфекцията – с 31%, съобщи на брифинг директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Радостина Калчева.

Към момента в областта има 1101 положителни случая, от тях – 46 деца. Сред заразените са бебе на 4 месеца и три деца на възраст 1, 3 и 4 години – всички те са на домашно лечение. В болници са приети 122-ма пациенти с коронавирус. От началото на октомври са починали 56 души с COVID-19, като само за миналата седмица смъртните случаи са 23, каза д-р Калчева.Статията е публикувана на 26 октомври 2021
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Снимки и видео: Патронен празник на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
На 02.12.2021 г. ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, отбеляза своя патронен празник – 135 години ... прочети още »
Всички ученици се връщат в клас при тестване веднъж седмично
Учениците се връщат в клас при тестване веднъж седмично. Това съобщи пред медии министърът на здравеопазването д-р ... прочети още »
В област Ямбол се е повишил интересът към ваксинация с бустерни дози
В област Ямбол се отчита повишен интерес към поставяне на бустерни дози от ваксините срещу COVID-19. През ... прочети още »
До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Нови по-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания. Данъчната отстъпка ... прочети още »
Днес е Световният ден за борба със СПИН
За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година ... прочети още »
В Одрин отбелязаха 1 милион туристи за алъш-вериш от България само за тази година
Колкото повече олеква турската лира спрямо българския лев, толкова повече туристи от България идват на пазар в ... прочети още »