Снимки: Златна есен в Детска градина ,,Невен“

  892 | Публикувано преди 3 месеца  | Образование

Всеки сезон носи своята прелест и уникалност. Усещане за изобилие, спокойната благодат на мекото есенно слънце и огнено – златните багри на листопада се сливат в един прекрасен и вълнуващ ритъм! Красота!

В пресъздаването на тази красота чрез есенен празник участваха децата от Детска градина ,,Невен“.

Като веселата гонитба на листата отронени от немирния вятър се ронеха и песните на децата. Стих след стих. Неуморния помощник на есента – г-жа Ангелова – старши учител по музика поръсваше с есенно вълшебство празника.

В най-малката група ,,Детско царство“ под ръководството на учителите г-жа Дикова г-ца Чавдарова децата се заваляваха с музикалните игри ,,Есен“ , ,,Зеленчуци, който не яде“ и стихотворението ,,Мечо, мечо“.

С гатанки за най-красивият сезон г-жа Михалева и г-жа Алексиева от група ,,Бърборани – Сладурани“ се опитаха да ,,затрудниха“, но без успех, умните малчугани. Изпълниха и танците ,,Чадърчето“, ,,Мяу, мяу котенце“ „обляха“ групата с пъстри багри. Изпяха се песните ,,Зреят плодове“ , ,,Гроздобер“ и ,,Есен“.

Настроението на „Златната есен“ обагри и група ,,Приятели“ с учители г-жа Иванова и г-ца Георгиева. Бъдещите първокласници представиха сценки на ,,Щурец и мравка“ , ,,Лиска и катеричка“, ,,Таралеж и светулка“, изпълниха стихчета за полезните и вкусни плодове и зеленчуците, с които украсиха пъстрата пелерина на есента.
Под ръководство на музикалния ръководител на детската градина представиха и танца „На село“ и „Песен за костенурката“.

В група ,,Доброта“ с учители г-жа Стойкова и г-ца Тодорова децата се включиха в състезателна игра – викторина: Посадила баба“- право хоро и песента ,,Две калинки“.
С песента ,,Светофар“ децата от група „Усмивка“ припомниха на Есента светлините на светофара, забавляваха я още и с песента – игра ,,Оркестър“ и чу отговорите на състезателната игра – викторината умело представени от децата и учителите на групата г-жа Узунова и г-жа Мартинова.

Малките танцьори от група ,,Слънце“ с учители г-жа Узунова и г-ца Костова, зарадваха пъстрокрилата гостенка и техните танци ,,Хорце“, ,,Зеленчуци“ и игра.
С медния и топъл звън на гласчетата на децата от група „Звънче“ с учители г-жа Георгиева и г-жа Ковачева, изненадаха нашата дългоочаквана гостенка със стихотворения и песните ,,Златна есен“, ,,Малки капчици“ и ,,Есен ни зове“.

Игривият вятър шептящ в ухото на Есента не я остави без изненади и от децата от група ,,Здравец“ с учители г-жа Янузова и г-жа Драгоева. Там тя остана очарована от нежният танц на пъстрите есенни листа, стихотворения и песните ,,Есен в гората“, ,,Капят листата“ и ,,Есен ни зове“.

Слънчевите лъчи отведоха Есента и в яслените групи. Децата от група ,,Слънчо” я зарадваха с вълшебните си гласчета с изпълнението на песента ,,Капят листата”, подготвени от медицинските сестри на групата Калинка Добрева и Силвана Гендова. А яслена група ,,Звездичка” с медицински сестри Светла Нейчева и Стойка Жейнова изпълниха,,Есенно хоро”.
Есенният празник завърши с много забавни и вълнуващи тематични игри за децата.Статията е публикувана на 28 октомври 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 26 януари се отбелязва Международният ден на митниците
На 26 януари митническите служители отбелязват Международния ден на митниците. Световната митническа общност празнува в чест на ... прочети още »
Няма да бъдат променяни сроковете на валидност на „зелените сертификати“ на територията на страната
„Не се предвижда промяна на сроковете на валидност на „зелените сертификати “, които гражданите ползват на територията ... прочети още »
Почитаме Свети Григорий Богослов
Православната църква почита на 25 януари паметта на Св. Григорий Богослов, Назианзин, архиепископ Константинополски. На този ден ... прочети още »
Над 50 кг наркотици са открити на ГКПП Хамзабейли при опит да бъдат внесени в България
Турските митничари на ГКПП „Хамзабейли – Лесово“ са открили нелегална пратка с 51 килограма и 106 грама ... прочети още »
Родителите имат право на болничен, ако децата им са под карантина
Във връзка с повишената заболеваемост от кронавирус при децата от МЗ уточняват, че родители на деца, върнати ... прочети още »
Даниел Иванов-Аоияма постигна положителен баланс на Големия Новогодишен турнир по сумо в Токио
Най-добрият ни професионален сумист – Даниел Иванов-Аоияма приключи участието си на Големия Новогодишен турнир по сумо в ... прочети още »