Снимки: Златна есен в Детска градина ,,Невен“

  760 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

Всеки сезон носи своята прелест и уникалност. Усещане за изобилие, спокойната благодат на мекото есенно слънце и огнено – златните багри на листопада се сливат в един прекрасен и вълнуващ ритъм! Красота!

В пресъздаването на тази красота чрез есенен празник участваха децата от Детска градина ,,Невен“.

Като веселата гонитба на листата отронени от немирния вятър се ронеха и песните на децата. Стих след стих. Неуморния помощник на есента – г-жа Ангелова – старши учител по музика поръсваше с есенно вълшебство празника.

В най-малката група ,,Детско царство“ под ръководството на учителите г-жа Дикова г-ца Чавдарова децата се заваляваха с музикалните игри ,,Есен“ , ,,Зеленчуци, който не яде“ и стихотворението ,,Мечо, мечо“.

С гатанки за най-красивият сезон г-жа Михалева и г-жа Алексиева от група ,,Бърборани – Сладурани“ се опитаха да ,,затрудниха“, но без успех, умните малчугани. Изпълниха и танците ,,Чадърчето“, ,,Мяу, мяу котенце“ „обляха“ групата с пъстри багри. Изпяха се песните ,,Зреят плодове“ , ,,Гроздобер“ и ,,Есен“.

Настроението на „Златната есен“ обагри и група ,,Приятели“ с учители г-жа Иванова и г-ца Георгиева. Бъдещите първокласници представиха сценки на ,,Щурец и мравка“ , ,,Лиска и катеричка“, ,,Таралеж и светулка“, изпълниха стихчета за полезните и вкусни плодове и зеленчуците, с които украсиха пъстрата пелерина на есента.
Под ръководство на музикалния ръководител на детската градина представиха и танца „На село“ и „Песен за костенурката“.

В група ,,Доброта“ с учители г-жа Стойкова и г-ца Тодорова децата се включиха в състезателна игра – викторина: Посадила баба“- право хоро и песента ,,Две калинки“.
С песента ,,Светофар“ децата от група „Усмивка“ припомниха на Есента светлините на светофара, забавляваха я още и с песента – игра ,,Оркестър“ и чу отговорите на състезателната игра – викторината умело представени от децата и учителите на групата г-жа Узунова и г-жа Мартинова.

Малките танцьори от група ,,Слънце“ с учители г-жа Узунова и г-ца Костова, зарадваха пъстрокрилата гостенка и техните танци ,,Хорце“, ,,Зеленчуци“ и игра.
С медния и топъл звън на гласчетата на децата от група „Звънче“ с учители г-жа Георгиева и г-жа Ковачева, изненадаха нашата дългоочаквана гостенка със стихотворения и песните ,,Златна есен“, ,,Малки капчици“ и ,,Есен ни зове“.

Игривият вятър шептящ в ухото на Есента не я остави без изненади и от децата от група ,,Здравец“ с учители г-жа Янузова и г-жа Драгоева. Там тя остана очарована от нежният танц на пъстрите есенни листа, стихотворения и песните ,,Есен в гората“, ,,Капят листата“ и ,,Есен ни зове“.

Слънчевите лъчи отведоха Есента и в яслените групи. Децата от група ,,Слънчо” я зарадваха с вълшебните си гласчета с изпълнението на песента ,,Капят листата”, подготвени от медицинските сестри на групата Калинка Добрева и Силвана Гендова. А яслена група ,,Звездичка” с медицински сестри Светла Нейчева и Стойка Жейнова изпълниха,,Есенно хоро”.
Есенният празник завърши с много забавни и вълнуващи тематични игри за децата.Статията е публикувана на 28 октомври 2021
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Снимки и видео: Патронен празник на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
На 02.12.2021 г. ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, отбеляза своя патронен празник – 135 години ... прочети още »
Всички ученици се връщат в клас при тестване веднъж седмично
Учениците се връщат в клас при тестване веднъж седмично. Това съобщи пред медии министърът на здравеопазването д-р ... прочети още »
В област Ямбол се е повишил интересът към ваксинация с бустерни дози
В област Ямбол се отчита повишен интерес към поставяне на бустерни дози от ваксините срещу COVID-19. През ... прочети още »
До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Нови по-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания. Данъчната отстъпка ... прочети още »
Днес е Световният ден за борба със СПИН
За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година ... прочети още »
В Одрин отбелязаха 1 милион туристи за алъш-вериш от България само за тази година
Колкото повече олеква турската лира спрямо българския лев, толкова повече туристи от България идват на пазар в ... прочети още »