Снимки: Ден на християнското семейство в ДГ „Невен”

  483 | Публикувано преди 2 седмици  | Образование

На 21 ноември честваме Деня на християнското семейство – Въведение Богородично. Той е повод да отворим душите и сърцата си за повече доброта и любов, за повече усмивки и подадени с мир ръце, за да бъдем благословени – ние, домът ни, семейството ни. В ценностната система на българина, семейството е заемало и заема главно място. Няма път, който да не започва от къщата, казват мъдреците. Семейството е средата, в която трябва да се създават и развиват човешките добродетели и да се запазват основните християнски ценности и традиции.

Всяка година, обединени като едно голямо семейство, децата от всички групи на ДГ „Невен” гр. Елхово и техните учители се включват в празника с разнообразни инициативи.
В група „Приятели“ с учители Ваня Иванова и Десислава Георгиева децата се запознаха с приказката „Сватба в гората“ от Атанас Цанков. След това всички взеха участие в семейната игра „На пътешествие“.

Децата от група „Доброта“ с учители Даниела Стойкова и Силвия Тодорова посетиха храм „Св. Димитър Солунски“ в гр. Елхово. Запознаха се с устройството му и с искрени слова, за здраве, любов и благоденствие, запалиха свещичка за цялото семейство.

В група „Бърборани – Сладурани“ с учители Красимира Маврева – Михалева и Виктория Алексиева, заредени с положителни емоции децата играха игрите на баба. С изработване на картичка малчуганите отправиха поздрав към своите семейства.

В група „Детско царство“ с учители Петя Илиева – Дикова и Кръстина Чавдарова празникът започна с танц, стихотворението “Ето моето семейство“ и песните: „Майки и деца“ и „Весело хоро“. Децата изработиха табло със снимки на семействата си.

С много настроение децата от група „Усмивка“ с учители Ваня Узунова и Диана Мартинова танцуваха и пяха песни, посветени на семейството. Рецитираха тематични стихотворения и участваха в забавни ролеви игри.

В група „Слънце“ с учители Марийка Узунова и Кремена Костова на фона на битов кът децата пресъздадоха седянка на тема „Моето семейство. Изпяха и песните „Майка и деца“, „Песен за семейството“.

Децата от група „Звънче“ – филиал с. Гранитово с учители Мария Георгиева и Марина Ковачева посетиха храм „Св. Архангел Михаил“ и запалиха свещички за здраве и благоденствие на семействата си.

В група „Здравец“ филиал с. Лесово с учители Пенка Янузова и Венелина Драгоева децата се запознаха с традициите на този ден. Поговориха си за нуждата от обич, благодарност и грижа, която ще направи щастлив всеки човек, за уважението и обичта, които трябва да пазим в семейството си. Празникът продължи с рецитиране на тематични стихотворения и песните: „Моето семейство“ и „Песен за семейството“.

Традицията на този празник повелява да се събере цялото семейство заедно около масата на чаша вино, топла питка, вкусни гозби и всеки да покаже своята почит и любов към останалите. Честит празник, мили семейства! Нека домовете Ви бъдат изпълнени с топлина, разбирателство и много семейно щастие!Статията е публикувана на 19 ноември 2021
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Снимки и видео: Патронен празник на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
На 02.12.2021 г. ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, отбеляза своя патронен празник – 135 години ... прочети още »
Всички ученици се връщат в клас при тестване веднъж седмично
Учениците се връщат в клас при тестване веднъж седмично. Това съобщи пред медии министърът на здравеопазването д-р ... прочети още »
В област Ямбол се е повишил интересът към ваксинация с бустерни дози
В област Ямбол се отчита повишен интерес към поставяне на бустерни дози от ваксините срещу COVID-19. През ... прочети още »
До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Нови по-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания. Данъчната отстъпка ... прочети още »
Днес е Световният ден за борба със СПИН
За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година ... прочети още »
В Одрин отбелязаха 1 милион туристи за алъш-вериш от България само за тази година
Колкото повече олеква турската лира спрямо българския лев, толкова повече туристи от България идват на пазар в ... прочети още »