Снимки: Ден на християнското семейство в ДГ „Невен”

Публикувано преди 2 години  |  Образование

На 21 ноември честваме Деня на християнското семейство – Въведение Богородично. Той е повод да отворим душите и сърцата си за повече доброта и любов, за повече усмивки и подадени с мир ръце, за да бъдем благословени – ние, домът ни, семейството ни. В ценностната система на българина, семейството е заемало и заема главно място. Няма път, който да не започва от къщата, казват мъдреците. Семейството е средата, в която трябва да се създават и развиват човешките добродетели и да се запазват основните християнски ценности и традиции.

Всяка година, обединени като едно голямо семейство, децата от всички групи на ДГ „Невен” гр. Елхово и техните учители се включват в празника с разнообразни инициативи.
В група „Приятели“ с учители Ваня Иванова и Десислава Георгиева децата се запознаха с приказката „Сватба в гората“ от Атанас Цанков. След това всички взеха участие в семейната игра „На пътешествие“.

Децата от група „Доброта“ с учители Даниела Стойкова и Силвия Тодорова посетиха храм „Св. Димитър Солунски“ в гр. Елхово. Запознаха се с устройството му и с искрени слова, за здраве, любов и благоденствие, запалиха свещичка за цялото семейство.

В група „Бърборани – Сладурани“ с учители Красимира Маврева – Михалева и Виктория Алексиева, заредени с положителни емоции децата играха игрите на баба. С изработване на картичка малчуганите отправиха поздрав към своите семейства.

В група „Детско царство“ с учители Петя Илиева – Дикова и Кръстина Чавдарова празникът започна с танц, стихотворението “Ето моето семейство“ и песните: „Майки и деца“ и „Весело хоро“. Децата изработиха табло със снимки на семействата си.

С много настроение децата от група „Усмивка“ с учители Ваня Узунова и Диана Мартинова танцуваха и пяха песни, посветени на семейството. Рецитираха тематични стихотворения и участваха в забавни ролеви игри.

В група „Слънце“ с учители Марийка Узунова и Кремена Костова на фона на битов кът децата пресъздадоха седянка на тема „Моето семейство. Изпяха и песните „Майка и деца“, „Песен за семейството“.

Децата от група „Звънче“ – филиал с. Гранитово с учители Мария Георгиева и Марина Ковачева посетиха храм „Св. Архангел Михаил“ и запалиха свещички за здраве и благоденствие на семействата си.

В група „Здравец“ филиал с. Лесово с учители Пенка Янузова и Венелина Драгоева децата се запознаха с традициите на този ден. Поговориха си за нуждата от обич, благодарност и грижа, която ще направи щастлив всеки човек, за уважението и обичта, които трябва да пазим в семейството си. Празникът продължи с рецитиране на тематични стихотворения и песните: „Моето семейство“ и „Песен за семейството“.

Традицията на този празник повелява да се събере цялото семейство заедно около масата на чаша вино, топла питка, вкусни гозби и всеки да покаже своята почит и любов към останалите. Честит празник, мили семейства! Нека домовете Ви бъдат изпълнени с топлина, разбирателство и много семейно щастие!


Статията е публикувана на 19 ноември 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
През нощта вятърът ще отслабне, облачността ще намалее, а минималните температури ще ...
Служебен премиер: Румен Радев и списъкът на деветимата Девет са възможностите, от ...
Пенсионираният полковник от противовъздушната отбрана на Югославия Золтан Дани, чиято батарея свали ...
Великобритания прехвърли на украинските въоръжени сили 14 танка Challenger 2. 82-ра въздушно-десантна ...
Ева Падлок е модел и инфлуенсър. Красавицата се занимава активно и със ...
Сексапилната Кристен Харпър отново зарадва спортните фенове с горещи снимки в социалните ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...