Област Ямбол се изкачва със седем места в класацията по доходи за последните три месеца

  456 | Публикувано преди 9 месеца  | Общество

Област Ямбол се е изкачила със седем места в класацията по доходи за последните три месеца. Регионът се нарежда на девето място в България по средна брутна работна заплата от 1246 лева, съобщават от Териториалното статистическо бюро „Югоизток“.

Доходите от заплати в областта са се увеличили средно с 47 лева спрямо предходното тримесечие. Средното трудово възнаграждение в региона т.г. е било през юли – 1233 лева, през август – 1254 лева и през септември – 1250 лева.

През третото тримесечие наетите в обществения сектор са получавали средно 1518 лева, а в частния – 1158 лв. Най-високо е било заплащането в държавния сектор, здравеопазването и социалните дейности, а най-ниско – в транспорта, административната дейност, хотелиерския и ресторантьорски бранш, сочат данните на статистиката.Статията е публикувана на 24 ноември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пътнотранспортно произшествие с пострадал велосипедист до магазин Мостовской в Елхово
На 8 август, малко преди 19:00 часа, в РУ-Елхово е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с ... прочети още »
Скандал в Одрин заради реклами на български (+снимки)
Рекламни табели на български език се превърнаха в спорна тема в турския крайграничен град Одрин. Кметът Реджеп ... прочети още »
Изплащат пенсиите за август
От днес започва изплащането на пенсиите за месец август. В пощенските клонове то ще се извършва съобразно ... прочети още »
Църквата отбелязва свети Емилиан Изповедник
На 8 август Православната църква почита свети Емилиан Изповедник. Това е велик християнин, живял през 18-19 в ... прочети още »
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в 31 МИР - Ямбол
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 31 МИР - Ямбол, след като днес ... прочети още »
Днес е Преображение Господне
Църквата отбелязва днес празника Преображение Господне, който се чества още от първите векове на християнството. На този ... прочети още »