Консултативни срещи за ключови ръководни кадри от петте общински организации на БЧК – Ямбол

Публикувано преди 2 години  |  Общество

От края на м. ноември 2021г., Ямболската червенокръстка организация провежда поредица от обучения и консултативни срещи за ключови ръководни кадри от петте общински организации на БЧК – Ямбол.

Основната цел е подготовка за провеждане на общите събрания от отчетна кампания 2021/2022г., чрез предоставяне на необходимата информация, указания, насоки за изготвяне на отчетните материали и други организационни документи, в съответствие с Устава на БЧК и Инструкцията за нейното провеждане.

Специалист от Секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол запозна представителите на общински ръководства с основните изисквания, процедури за законност, сроковете за отчитане и други важни въпроси, свързани с осъществяването на отчетните Общи събрания на общинските организации на БЧК.

В дневния ред на консултативните срещи са включени теми, свързани с моментното състояние на общинските структури, осъществените доброволчески инициативи през годината, която отново преминава в условията на пандемия от COVID 19 и наложени ограничителни мерки. Обсъдиха се често срещани трудности и проблеми в работата на дружествените ръководства и предприетите действия за тяхното минимизиране.

Срещите се провеждат при спазване на въведените противоепидемични мерки и изискването, участниците да разполагат със зелен сертификат за завършен ваксинационен цикъл или преболедуване.

 


Статията е публикувана на 30 ноември 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА