В Одрин отбелязаха 1 милион туристи за алъш-вериш от България само за тази година

  350 | Публикувано преди 2 месеца  | Общество

Колкото повече олеква турската лира спрямо българския лев, толкова повече туристи от България идват на пазар в Одрин. От 1 януари до 27 ноември за алъш-вериш от България в Одрин са пристигнали 1 000 000 души. Това са новите акценти в репортажите на турските медии от народния пазар в Одрин, в който в петък са преброени 10-12 хиляди български граждани.

700 000 са преминалите през пунктовете „Капитан Андреево“ и „Капъ куле“, други 300 000 българи са дошли с цел „търговия“ през „Лесово“ и „Хамзабейли“ от началото на годината до днес, пише още 24rodopi.com.

В последните дни с един лев се купуват 7 лири и това увеличи присъствието на български граждани в Одрин, отбелязват медиите.Статията е публикувана на 30 ноември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Национална агенция ... прочети още »
Над 550 деца и ученици в област Ямбол са под карантина заради COVID-19
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се покачва. Към днешна дата е 676 на ... прочети още »
Днес е Атанасовден, св. Атанасий Велики
Православната църква почита днес паметта на Атанасий Велики. На този ден празнуват всички, които носят името Атанас, ... прочети още »
Васил Александров е новият областен управител на Ямбол
Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, ... прочети още »
Николай Димитров от Елхово с отлично представяне на държавния шампионат в Сливен
Държавният шампионат по свободна борба в Сливен приключи. При най-зрелищната категория – до 125 кг мъже битката ... прочети още »
Антоновден е! Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики
Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден. В народния ... прочети още »