Снимки: Коледен празник в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово

  425 | Публикувано преди 4 седмици  | Образование

По Коледа отваряме сърцата си
и ставаме с частица по-добри.
Дали така претегляме делата си
чрез истинските стойности…дали?

По Коледа сме смели със мечтите си,
с надеждите, изречени на глас,
и вплели съкровеното в молитвите,
докосваме божественото в нас.

С желанието да направят своя свят по-добър и красив за Коледа  учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се завърнаха от 6-ти декември в класните стаи и се заеха да творят. Побързаха да украсят училището, представиха във фоайето своята творческа работилница, художниците подредиха нова изложба.

В дните преди Коледа участниците в групата за занимания по интереси „Уча, играя и творя с компютъра“ сътвориха компютърни рисунки в, които вложиха много старание, интерес и въображение. С изложбата, която представиха поздравиха всички с предстоящите светли коледни и новогодишни празници.

Учениците от групата за занимания по интереси „Приказна работилница“ показаха въображение и сръчност при подготовката на коледна изложба. В навечерието на Коледа изработиха картички, свещници и украса.

За празничния ден бяха подготвени изненади: от най-малките джуджета, през по-големите сурвакари, до най-големите коледари, опознали в детайли народната традиция.

Денят за коледното тържество настъпи и събра участниците в концерта. Встъплението от видеоматериали в съпровод на най-обичаните народни песни припомни колко красива е родната ни страна и колко талантливи българи са я възпявали. Стихотворения от известни български поети рецитираха петокласниците. Включиха се и деца от трети клас с песента „Сурвакари“. Група певици от пети и шести клас пяха възторжено „Бяла Коледа“. Благодарим на музикалния им ръководител г-н Иванов, който за десет дни е организирал различни по възраст ученици за изява.

Най-добро актьорско майсторство показаха групата коледари от седми клас. Влязоха с традиционна песен в импровизирания дом на стопаните, извиха благословия и пяха за момата и момчето на домакините. Получиха дарове – кравай, колачета, плодове и орехи.

Вдъхновяващ бе и поздравът на г–жа Снежина Добрева, директор на училището. Общият замисъл – доброто и вярата да ни водят и обединяват – създаде незабравими спомени, даде сили на деца, учители и служители да се почувстват като сплотено семейство.Статията е публикувана на 22 декември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Национална агенция ... прочети още »
Над 550 деца и ученици в област Ямбол са под карантина заради COVID-19
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се покачва. Към днешна дата е 676 на ... прочети още »
Днес е Атанасовден, св. Атанасий Велики
Православната църква почита днес паметта на Атанасий Велики. На този ден празнуват всички, които носят името Атанас, ... прочети още »
Васил Александров е новият областен управител на Ямбол
Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, ... прочети още »
Николай Димитров от Елхово с отлично представяне на държавния шампионат в Сливен
Държавният шампионат по свободна борба в Сливен приключи. При най-зрелищната категория – до 125 кг мъже битката ... прочети още »
Антоновден е! Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики
Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден. В народния ... прочети още »