Читалището в град Елхово с призив за възраждане на кукерска група в Елхово

  479 | Публикувано преди 2 седмици  | Общество

Читалището в град Елхово с призив за възраждане на кукерска група в Елхово. По този повод те отправят покана към елховската общественост за възраждане на кукерите в нашия град.

В понеделник /17 януари/ от 15.00 часа в сградата на читалището в Елхово ще се проведе среща, на която са поканени всички ентусиазирани и мотивирани хора с опит и идеи, които желаят да подкрепят идеята това да се случи.

Ръководството на местното читалище предлага с подръчни материали да бъдат създадени маски за кукерите и дрехи за отделните персонажи. Ще са необходими допълнителни атрибути за отделните части на обичая, но от там се надяват към тази инициатива да се включат повече мъже и младежи, за да може да се осъществи.

Читалището ще закупи някой от елементите, но ще търсят и спонсори, с което се надяват до няколко години да се комплектува обичая и да вземе участие на маскарадни фестивали в страната и чужбина.


ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС ОТ 10 КУКЕРСКИ ПРАЗНИК В ОБЩИНА ЕЛХОВОСтатията е публикувана на 7 януари 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Национална агенция ... прочети още »
Над 550 деца и ученици в област Ямбол са под карантина заради COVID-19
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се покачва. Към днешна дата е 676 на ... прочети още »
Днес е Атанасовден, св. Атанасий Велики
Православната църква почита днес паметта на Атанасий Велики. На този ден празнуват всички, които носят името Атанас, ... прочети още »
Васил Александров е новият областен управител на Ямбол
Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, ... прочети още »
Николай Димитров от Елхово с отлично представяне на държавния шампионат в Сливен
Държавният шампионат по свободна борба в Сливен приключи. При най-зрелищната категория – до 125 кг мъже битката ... прочети още »
Антоновден е! Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики
Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден. В народния ... прочети още »