Читалището в град Елхово с призив за възраждане на кукерска група в Елхово

  666 | Публикувано преди 4 месеца  | Общество

Читалището в град Елхово с призив за възраждане на кукерска група в Елхово. По този повод те отправят покана към елховската общественост за възраждане на кукерите в нашия град.

В понеделник /17 януари/ от 15.00 часа в сградата на читалището в Елхово ще се проведе среща, на която са поканени всички ентусиазирани и мотивирани хора с опит и идеи, които желаят да подкрепят идеята това да се случи.

Ръководството на местното читалище предлага с подръчни материали да бъдат създадени маски за кукерите и дрехи за отделните персонажи. Ще са необходими допълнителни атрибути за отделните части на обичая, но от там се надяват към тази инициатива да се включат повече мъже и младежи, за да може да се осъществи.

Читалището ще закупи някой от елементите, но ще търсят и спонсори, с което се надяват до няколко години да се комплектува обичая и да вземе участие на маскарадни фестивали в страната и чужбина.


ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС ОТ 10 КУКЕРСКИ ПРАЗНИК В ОБЩИНА ЕЛХОВОСтатията е публикувана на 7 януари 2022


Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Изтеглиха вариант 13 за матурата по БЕЛ
В Министерството на образованието и науката (МОН) тази сутрин беше генерирана изпитната комбинация за държавния зрелостен изпит ... прочети още »
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за експерт "Анализ и прогнози" и "Гранично сътрудничество"
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за две длъжности за град Елхово и Малко Търново ... прочети още »
Опасно време в сряда: Жълт и оранжев код за дъжд, вятър и гръмотевици
Предупредителен жълт и оранжев код за интензивни валежи и за силен вятър в страната за 18 май, ... прочети още »
Златни и сребърни медали за самодейци от Елхово и общината (+снимки)
На 1-ви май, в село Сладун, община Свиленград, се проведе XI-ти международен фолклорен фестивал „С песните на ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на хипертонията
На 17 май отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията. Сърдечносъдовите заболявания остават водещата причина за смърт ... прочети още »
Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категория Спорт
Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", вече са ясни ... прочети още »