Област Ямбол вече е в тъмночервената зона по разпространение на COVID-19

  645 | Публикувано преди 6 дни  | Общество

Ямболска област от днес влезе в тъмночервената зона по разпространение на коронавирус със заболеваемост от 534,83 на 100 000 души население за последните 14 дни. Най-високо е нивото на заразата в областния град – 623,88, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, пред кореспондент на БТА. В община Елхово  заболеваемостта е 469 на 100 000 души население за последните 14 дни.

Към момента около 20 процента от новите случаи са повторно заболели, които са изкарали инфекцията преди година и не са ваксинирани. При тях COVID-19 протича сравнително по-леко, заради остатъчния имунитет, но те продължават да разпространяват заразата, коментира директорът на РЗИ д-р Радостина Калчева.

Засега учениците в областта продължават да учат присъствено със задължителното тестване в училище. Предстои следващата седмица Областният медицински съвет да обсъди евентуално затягане на мерките в региона, сподели областният управител Георги Чалъков.

Като цяло имунизацията в област Ямбол продължава да е ниска – едва 26,7 на сто от подлежащото на ваксиниране население. Със завършен цикъл на имунизация са 27 375 души. С трета, бустерна доза са вече 7 257 жители на региона.Статията е публикувана на 12 януари 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Национална агенция ... прочети още »
Над 550 деца и ученици в област Ямбол са под карантина заради COVID-19
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се покачва. Към днешна дата е 676 на ... прочети още »
Днес е Атанасовден, св. Атанасий Велики
Православната църква почита днес паметта на Атанасий Велики. На този ден празнуват всички, които носят името Атанас, ... прочети още »
Васил Александров е новият областен управител на Ямбол
Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, ... прочети още »
Николай Димитров от Елхово с отлично представяне на държавния шампионат в Сливен
Държавният шампионат по свободна борба в Сливен приключи. При най-зрелищната категория – до 125 кг мъже битката ... прочети още »
Антоновден е! Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики
Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден. В народния ... прочети още »