ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово е включена в международното изследване PISA 2022

  609 | Публикувано преди 3 месеца  | Образование

Деветокласници от три училища в област Ямбол са включени в тазгодишното международното изследване PISA – Профилираната гимназия „Св. Климент Охридски“ в Елхово, Професионалната гимназия по икономика „Георги С. Раковски“ в Ямбол и Профилираната гимназия „Васил Левски“ в Ямбол. Това съобщи за началникът на Регионалното управление на образованието Стойко Стойков.

По думите му от всяко училище в изследването участват до 53-ма ученици. Проучването в Елхово се проведе в рамките на два дни 21 и 22 април, като целта е да даде представителна извадка за системата на образованието у нас. Учениците ще бъдат оценявани основно за математическата грамотност, но и по природни науки и умения за четене.

Тази година в PISA ще се включат близо 80 страни. Изследването ще обхване 7000 български деветокласници. През 2018 г., когато беше последното проучване, българските ученици показаха среден резултат по четивна грамотност 420 точки – под средното ниво от 487 точки за участващите тогава страни.Статията е публикувана на 23 март 2022
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »