Любими книжки-прозорец към света, в ДГ“Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 6 месеца  |  Образование

Изминалата седмица беше изпъстрена с детски книжки, любими приказни герои и рисунки. Интересни инициативи се проведоха във връзка със седмицата на детската книга, във всички групи. Всяко дете донесе любимата си книжка в групата и я представи пред своите приятели. Оформиха се библиотечни кътове и заемни за книги. По те мата „Любими приказки в картинки” , децата изработиха книжки с илюстрации на любими детски приказки – „Житената питка” , „Дядо и ряпа” и др. Те собственоръчно ги подвързаха и написаха заглавието и автора на приказките. „Азбучни гатанки” беше едно много приятно и весело занимание – с много смях и забавление съчиняваха и отгатваха гатанки . организираха се дидактични игри на маса по български език – „Добра памет”, „Приказни герои” и Настолен куклен театър –„Трите прасенца”. С тези игри децата се насърчават да разказват приказки и да измислят забавни истории. Развива се въображението, логическото мислене и стимулира приятно взаимодействие между играчите. Полезно беше да се припомнят правилата за отговорно отношение към книгите и да се потърси отговор на въпроса: Защо книгата е „прозорец към света”?.

Голяма част от децата се включиха с рисунка заедно с мама и тате, на тема „Любим приказен герой“. Драматизираха познати и любими приказки, бяха приказни герои, а също така, представяха части от приказки с кукли на параван.

По-малките деца за първи път подредиха библиотечни кътове, разглеждаха красиво илюстрираните книжки, научиха, че книжката има автор, учеха се да слушат внимателно и да ги разглеждат, като пазят страниците им. Някои от групите посетиха т.нар.“Стая на приказките“, където обогатиха приказните кътове, припомниха си „молбата на книгата“, изслушаха с внимание любими приказки. В занималнята изработиха свои книжки, подлепиха ги и ги подвързаха.

С интересните и разнообразни дейности през седмицата, децата разбраха сами, защо книжките са „прозорец към света“ – защото от тях научаваме любопитни, забавни и интересни неща за света, около нас, ставаме знаещи, умни и можещи, информирани хора – деца и възрастни.Статията е публикувана на 11 април 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »