Любими книжки-прозорец към света, в ДГ“Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Образование

Любими книжки-прозорец към света, в ДГ“Надежда“ (+снимки)Изминалата седмица беше изпъстрена с детски книжки, любими приказни герои и рисунки. Интересни инициативи се проведоха във връзка със седмицата на детската книга, във всички групи. Всяко дете донесе любимата си книжка в групата и я представи пред своите приятели. Оформиха се библиотечни кътове и заемни за книги. По те мата „Любими приказки в картинки” , децата изработиха книжки с илюстрации на любими детски приказки – „Житената питка” , „Дядо и ряпа” и др. Те собственоръчно ги подвързаха и написаха заглавието и автора на приказките. „Азбучни гатанки” беше едно много приятно и весело занимание – с много смях и забавление съчиняваха и отгатваха гатанки . организираха се дидактични игри на маса по български език – „Добра памет”, „Приказни герои” и Настолен куклен театър –„Трите прасенца”. С тези игри децата се насърчават да разказват приказки и да измислят забавни истории. Развива се въображението, логическото мислене и стимулира приятно взаимодействие между играчите. Полезно беше да се припомнят правилата за отговорно отношение към книгите и да се потърси отговор на въпроса: Защо книгата е „прозорец към света”?.

Голяма част от децата се включиха с рисунка заедно с мама и тате, на тема „Любим приказен герой“. Драматизираха познати и любими приказки, бяха приказни герои, а също така, представяха части от приказки с кукли на параван.

По-малките деца за първи път подредиха библиотечни кътове, разглеждаха красиво илюстрираните книжки, научиха, че книжката има автор, учеха се да слушат внимателно и да ги разглеждат, като пазят страниците им. Някои от групите посетиха т.нар.“Стая на приказките“, където обогатиха приказните кътове, припомниха си „молбата на книгата“, изслушаха с внимание любими приказки. В занималнята изработиха свои книжки, подлепиха ги и ги подвързаха.

С интересните и разнообразни дейности през седмицата, децата разбраха сами, защо книжките са „прозорец към света“ – защото от тях научаваме любопитни, забавни и интересни неща за света, около нас, ставаме знаещи, умни и можещи, информирани хора – деца и възрастни.


Статията е публикувана на 11 април 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Полицията в Бургас издирва собственика на голяма сума пари. Тя е намерена ...
Не е подходящо да се затварят хипермаркетите през уикенда, заяви румънският премиер ...
Полша назначи нов командир на Еврокорпуса в източния френски град Страсбург, след ...
Нападателят на ЦСКА - Фернандо Каранга, беше избран за Играч №1 на ...
„България страда вече много години“. Това заяви легендата на родния футбол Христо ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...
Д-р Боряна Георгиева-Стенева завършва медицина в Медицински университет – София през 2017 ...