Любими книжки-прозорец към света, в ДГ“Надежда“ (+снимки)

  498 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

Изминалата седмица беше изпъстрена с детски книжки, любими приказни герои и рисунки. Интересни инициативи се проведоха във връзка със седмицата на детската книга, във всички групи. Всяко дете донесе любимата си книжка в групата и я представи пред своите приятели. Оформиха се библиотечни кътове и заемни за книги. По те мата „Любими приказки в картинки” , децата изработиха книжки с илюстрации на любими детски приказки – „Житената питка” , „Дядо и ряпа” и др. Те собственоръчно ги подвързаха и написаха заглавието и автора на приказките. „Азбучни гатанки” беше едно много приятно и весело занимание – с много смях и забавление съчиняваха и отгатваха гатанки . организираха се дидактични игри на маса по български език – „Добра памет”, „Приказни герои” и Настолен куклен театър –„Трите прасенца”. С тези игри децата се насърчават да разказват приказки и да измислят забавни истории. Развива се въображението, логическото мислене и стимулира приятно взаимодействие между играчите. Полезно беше да се припомнят правилата за отговорно отношение към книгите и да се потърси отговор на въпроса: Защо книгата е „прозорец към света”?.

Голяма част от децата се включиха с рисунка заедно с мама и тате, на тема „Любим приказен герой“. Драматизираха познати и любими приказки, бяха приказни герои, а също така, представяха части от приказки с кукли на параван.

По-малките деца за първи път подредиха библиотечни кътове, разглеждаха красиво илюстрираните книжки, научиха, че книжката има автор, учеха се да слушат внимателно и да ги разглеждат, като пазят страниците им. Някои от групите посетиха т.нар.“Стая на приказките“, където обогатиха приказните кътове, припомниха си „молбата на книгата“, изслушаха с внимание любими приказки. В занималнята изработиха свои книжки, подлепиха ги и ги подвързаха.

С интересните и разнообразни дейности през седмицата, децата разбраха сами, защо книжките са „прозорец към света“ – защото от тях научаваме любопитни, забавни и интересни неща за света, около нас, ставаме знаещи, умни и можещи, информирани хора – деца и възрастни.Статията е публикувана на 11 април 2022


Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Отбелязваме Световния ден на хипертонията
На 17 май отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията. Сърдечносъдовите заболявания остават водещата причина за смърт ... прочети още »
Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категория Спорт
Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", вече са ясни ... прочети още »
Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ
На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния ... прочети още »
Награда от 11-ти Национален конкурс за шестокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
Награда от 11-ти Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любими литературни герои за шестокласничка от ОУ ... прочети още »
Загина шофьор, а 2 жени са ранени в жестока катастрофа близо до село Княжево
В тежка катастрофа загина шофьор на 61 г., а две негови спътнички са ранени и откарани в ... прочети още »
Окончателно – украинският шофьор, причинил катастрофа до Лесово, е осъден на 4 години затвор
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас по делото за катастрофата край ... прочети още »