Маратон на четенето в читалищната библиотека (+снимки)

  272 | Публикувано преди 4 седмици  | Образование

В продължение на два поредни дни първокласници от двете основни училища в град Елхово направиха своето първо посещение в библиотеката при читалище “Развитие”. Поводът е провеждащата се ежегодно национална инициатива “Маратон на четенето”, а целта е възпитаване в любов към книгите и четенето от най-ранна възраст у децата, стимулиране на четенето и приобщаване към света на книгите. Бъдещите читатели гостуваха на библиотеката заедно със своите учители: г-жа Виолета Трифонова и Валентина Балтова от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, както и госпожите Донка Вълева, Димитрина Димитрова и Радостина Димитрова от ОУ “Св. Паисий Хилендарски”. Момичетата и момчетата разгледаха детския отдел, отделът за възрастни и компютърната зала, с които библиотеката разполага. Запознаха се с правилата за ползване на библиотечните услуги, разбраха какъв е редът за записване като читатели, както и каква е „молбата на книгата“. Новите приятели на читалищната библиотека – първокласниците, демонстрираха смело, че вече могат да четат. Всички те четоха любима и позната приказка от известния български автор Ран Босилек – “Косе Босе”. В края на посещението библиотекарите получиха ръчно изработени подаръци, а децата си хапнаха вкусни бонбони.

Инициативите на читалищната библиотека продължават с представяне на книгата „Сърцето ми копнее за промяна“ на Веселина Каратодорова, на 26 април от 17,30 часа. Читалищното ръководство изказва благодарност към община Елхово, която осигури финансовите средства, необходими за всички инициативи, проведени от 2 до 26 април.Статията е публикувана на 20 април 2022


Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Отбелязваме Световния ден на хипертонията
На 17 май отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията. Сърдечносъдовите заболявания остават водещата причина за смърт ... прочети още »
Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категория Спорт
Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", вече са ясни ... прочети още »
Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ
На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния ... прочети още »
Награда от 11-ти Национален конкурс за шестокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
Награда от 11-ти Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любими литературни герои за шестокласничка от ОУ ... прочети още »
Загина шофьор, а 2 жени са ранени в жестока катастрофа близо до село Княжево
В тежка катастрофа загина шофьор на 61 г., а две негови спътнички са ранени и откарани в ... прочети още »
Окончателно – украинският шофьор, причинил катастрофа до Лесово, е осъден на 4 години затвор
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас по делото за катастрофата край ... прочети още »