Приключи Проект „Ученически практики“ в ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово (+снимки)

  281 | Публикувано преди 7 дни  | Общество

На 9 Май 2022 г. в Етнографско-археологически музей-Елхово приключи Проект „Ученически практики“ по  Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.  На заключителната представителна изява учениците практиканти изнесоха своите първи, обзорни, екскурзоводки беседи и получиха своите сертификати за това.

От 14 Януари 2022 до 9 Май 2022 г.  5 ученика от 11-ти и 12-ти клас от специалност „Екскурзоводско обслужване“ от Професионална гимназия „Стефан Караджа“ – Елхово осъществиха своята практика в трите сгради и трите експозиции на музея – „Етнография“ на ул. „Шипка“4, „Археология“ на ул. „Пирот“ 7 и „Велко Кънев“ – Централен площад в рамките на 240 работни часа.

Учениците бяха обучавани от музейните специалисти и получиха много нови компетенции, необходими за тяхната успешна професионална реализация като екскурзоводи.  Наставник на учениците-практиканти бе Добринка Костова – главен уредник в музея, наблюдаващ учител бе Галина Ангелова, а учениците, които работеха и се обучаваха са: Жасмина Начева, Янита Димитрова, Минка Кирилова, Станислав Добрев, Стела Стоянова.

Целта на проекта е да бъде повишен броят на учениците в професионалните училища и адаптиране на професионалното образование и обучение /ПОО/ към нуждите на пазара на труда. Чрез мерките по тази операция ще бъдат постигнати необходимите резултати, така че сътрудничеството между системите на ПОО и бизнеса в България да стане по-ефективно: подобряване на връзките между ПОО и бизнеса, подобряване на практическите умения на учениците за работа в реална работна среда, подобряване на перспективите за успешна реализация на завършилите ПОО на пазара на труда.Статията е публикувана на 10 май 2022


Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Отбелязваме Световния ден на хипертонията
На 17 май отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията. Сърдечносъдовите заболявания остават водещата причина за смърт ... прочети още »
Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категория Спорт
Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", вече са ясни ... прочети още »
Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ
На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния ... прочети още »
Награда от 11-ти Национален конкурс за шестокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
Награда от 11-ти Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любими литературни герои за шестокласничка от ОУ ... прочети още »
Загина шофьор, а 2 жени са ранени в жестока катастрофа близо до село Княжево
В тежка катастрофа загина шофьор на 61 г., а две негови спътнички са ранени и откарани в ... прочети още »
Окончателно – украинският шофьор, причинил катастрофа до Лесово, е осъден на 4 години затвор
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас по делото за катастрофата край ... прочети още »