Приключи Проект „Ученически практики“ в ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Общество

На 9 Май 2022 г. в Етнографско-археологически музей-Елхово приключи Проект „Ученически практики“ по  Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.  На заключителната представителна изява учениците практиканти изнесоха своите първи, обзорни, екскурзоводки беседи и получиха своите сертификати за това.

От 14 Януари 2022 до 9 Май 2022 г.  5 ученика от 11-ти и 12-ти клас от специалност „Екскурзоводско обслужване“ от Професионална гимназия „Стефан Караджа“ – Елхово осъществиха своята практика в трите сгради и трите експозиции на музея – „Етнография“ на ул. „Шипка“4, „Археология“ на ул. „Пирот“ 7 и „Велко Кънев“ – Централен площад в рамките на 240 работни часа.

Учениците бяха обучавани от музейните специалисти и получиха много нови компетенции, необходими за тяхната успешна професионална реализация като екскурзоводи.  Наставник на учениците-практиканти бе Добринка Костова – главен уредник в музея, наблюдаващ учител бе Галина Ангелова, а учениците, които работеха и се обучаваха са: Жасмина Начева, Янита Димитрова, Минка Кирилова, Станислав Добрев, Стела Стоянова.

Целта на проекта е да бъде повишен броят на учениците в професионалните училища и адаптиране на професионалното образование и обучение /ПОО/ към нуждите на пазара на труда. Чрез мерките по тази операция ще бъдат постигнати необходимите резултати, така че сътрудничеството между системите на ПОО и бизнеса в България да стане по-ефективно: подобряване на връзките между ПОО и бизнеса, подобряване на практическите умения на учениците за работа в реална работна среда, подобряване на перспективите за успешна реализация на завършилите ПОО на пазара на труда.


Статията е публикувана на 10 май 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА