На 11 май ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово чества своя патронен празник (+снимки)

  978 | Публикувано преди 3 месеца  | Образование

В седмицата предхождаща 11 май бяха подготвени и реализирани редица мероприятия в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“  – гр. Елхово. Началото беше поставено с изложба на детски рисунки на тема „Училището в моите очи“. При голяма активност се проведе конкурс за краснопис и правопис с учениците от групите за ЦОУД I-IV клас. С творбите на най-добрите ученици беше направена изложба, а участниците получиха грамоти. Децата от групата за задължително предучилищно образование посетиха училищната библиотека и разгледаха музейната сбирка. Беседи и презентации запознаха учениците от различните класове с живота и делото на братята Кирил и Методий.

Празничният 11 май започна с поднасяне на венец на паметния знак на училището и продължи с литературно-музикална програма. Песни и стихове огласиха училищния двор.

Директорът на училището г-жа Снежина Добрева поздрави всички, които носят в сърцето си делото на двамата първоучители свети Кирил и свети Методий, дарили словото на славянските народи. Словото, що крепи умовете и сърцата, словото, що дава светлина. Госпожа Добрева пожела на всички да работят усърдно и неуморно, да имат силен дух и воля, да вървят напред по пътя на просвещението.

Празникът е специален за всеки, а тези, които са представили и защитили името на училището, постигнали успехи на олимпиади и конкурси получиха награди.

Изявите на учениците в арт ателие, рисунки на асфалт, карнавал на любими приказни герои, музикални изпълнения, игри на тенис, футбол, баскетбол изпъстриха деня с много веселие, забавления и приятни емоции.

Честит празник ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово!

Върви напред, постигай, дерзай!Статията е публикувана на 11 май 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пътнотранспортно произшествие с пострадал велосипедист до магазин Мостовской в Елхово
На 8 август, малко преди 19:00 часа, в РУ-Елхово е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с ... прочети още »
Скандал в Одрин заради реклами на български (+снимки)
Рекламни табели на български език се превърнаха в спорна тема в турския крайграничен град Одрин. Кметът Реджеп ... прочети още »
Изплащат пенсиите за август
От днес започва изплащането на пенсиите за месец август. В пощенските клонове то ще се извършва съобразно ... прочети още »
Църквата отбелязва свети Емилиан Изповедник
На 8 август Православната църква почита свети Емилиан Изповедник. Това е велик християнин, живял през 18-19 в ... прочети още »
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в 31 МИР - Ямбол
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 31 МИР - Ямбол, след като днес ... прочети още »
Днес е Преображение Господне
Църквата отбелязва днес празника Преображение Господне, който се чества още от първите векове на християнството. На този ... прочети още »