На 11 май ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово чества своя патронен празник (+снимки)

  875 | Публикувано преди 6 дни  | Образование

В седмицата предхождаща 11 май бяха подготвени и реализирани редица мероприятия в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“  – гр. Елхово. Началото беше поставено с изложба на детски рисунки на тема „Училището в моите очи“. При голяма активност се проведе конкурс за краснопис и правопис с учениците от групите за ЦОУД I-IV клас. С творбите на най-добрите ученици беше направена изложба, а участниците получиха грамоти. Децата от групата за задължително предучилищно образование посетиха училищната библиотека и разгледаха музейната сбирка. Беседи и презентации запознаха учениците от различните класове с живота и делото на братята Кирил и Методий.

Празничният 11 май започна с поднасяне на венец на паметния знак на училището и продължи с литературно-музикална програма. Песни и стихове огласиха училищния двор.

Директорът на училището г-жа Снежина Добрева поздрави всички, които носят в сърцето си делото на двамата първоучители свети Кирил и свети Методий, дарили словото на славянските народи. Словото, що крепи умовете и сърцата, словото, що дава светлина. Госпожа Добрева пожела на всички да работят усърдно и неуморно, да имат силен дух и воля, да вървят напред по пътя на просвещението.

Празникът е специален за всеки, а тези, които са представили и защитили името на училището, постигнали успехи на олимпиади и конкурси получиха награди.

Изявите на учениците в арт ателие, рисунки на асфалт, карнавал на любими приказни герои, музикални изпълнения, игри на тенис, футбол, баскетбол изпъстриха деня с много веселие, забавления и приятни емоции.

Честит празник ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово!

Върви напред, постигай, дерзай!Статията е публикувана на 11 май 2022


Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категория Спорт
Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", вече са ясни ... прочети още »
Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ
На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния ... прочети още »
Награда от 11-ти Национален конкурс за шестокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
Награда от 11-ти Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любими литературни герои за шестокласничка от ОУ ... прочети още »
Загина шофьор, а 2 жени са ранени в жестока катастрофа близо до село Княжево
В тежка катастрофа загина шофьор на 61 г., а две негови спътнички са ранени и откарани в ... прочети още »
Окончателно – украинският шофьор, причинил катастрофа до Лесово, е осъден на 4 години затвор
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас по делото за катастрофата край ... прочети още »
Даниел Иванов-Аоияма е едноличен водач на турнира в Токио
Даниел Иванов-Аоияма постигна шест поредни победи на започналия в края на миналата седмица турнир по сумо в ... прочети още »