На 11 май ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово чества своя патронен празник (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Образование

В седмицата предхождаща 11 май бяха подготвени и реализирани редица мероприятия в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“  – гр. Елхово. Началото беше поставено с изложба на детски рисунки на тема „Училището в моите очи“. При голяма активност се проведе конкурс за краснопис и правопис с учениците от групите за ЦОУД I-IV клас. С творбите на най-добрите ученици беше направена изложба, а участниците получиха грамоти. Децата от групата за задължително предучилищно образование посетиха училищната библиотека и разгледаха музейната сбирка. Беседи и презентации запознаха учениците от различните класове с живота и делото на братята Кирил и Методий.

Празничният 11 май започна с поднасяне на венец на паметния знак на училището и продължи с литературно-музикална програма. Песни и стихове огласиха училищния двор.

Директорът на училището г-жа Снежина Добрева поздрави всички, които носят в сърцето си делото на двамата първоучители свети Кирил и свети Методий, дарили словото на славянските народи. Словото, що крепи умовете и сърцата, словото, що дава светлина. Госпожа Добрева пожела на всички да работят усърдно и неуморно, да имат силен дух и воля, да вървят напред по пътя на просвещението.

Празникът е специален за всеки, а тези, които са представили и защитили името на училището, постигнали успехи на олимпиади и конкурси получиха награди.

Изявите на учениците в арт ателие, рисунки на асфалт, карнавал на любими приказни герои, музикални изпълнения, игри на тенис, футбол, баскетбол изпъстриха деня с много веселие, забавления и приятни емоции.

Честит празник ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово!

Върви напред, постигай, дерзай!


Статията е публикувана на 11 май 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА