Тържествено изпращане на Випуск 2022 в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ (+снимки)

  3 618 | Публикувано преди 3 месеца  | Образование

На 12 май в ПГ „Св. Климент Охридски“ се състоя вълнуващо тържество, посветено на абитуриентите. Училищният двор събра ученици, учители, родители и гости. След вълнуващия час на класа, зрелостниците на г-жа Виолета Илчева и на г-жа Татяна Димитрова очакваха звуците на последния звънец. По обичай, пред прага на любимото училище директорът – Йовка Драгоева разплисна вода за хубав късмет от обкиченото със здравец менче, а те за последно присъстваха на церемонията по предаване на училищното знаме. Със заръка да го пази чисто и неопетнено, дванайсетокласникът Петър Петев предаде знамето на новия знаменосец – Георги Иванов от 11 клас.

С обяснимо вълнение, г-жа Драгоева сърдечно приветства завършващите младежи, като подчерта, че в гимназията те с грижа и последователност са получили знания и умения, необходими за бъдещия нов живот. Пожела им да се справят успешно с предстоящите матури и кандидатстудентски изпити, както и с всички житейски предизвикателства. Спазвайки традицията, Ралица Антонова и Натали Михова от 12А клас произнесе абитуриентско слово от името на випуск 2022 – част от живота на ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово.

Емоционално заредени, водещите тържеството – Христо Раванов и София Терзиева от 11 клас посветиха стихове на невероятния випуск, а музикална група „Вдъхновение“ към читалище „Развитие“ – Елхово, с ръководител Елена Иванова, запяха песента „Клетва“, заедно със зрелостниците, които образуваха два символични кръга. Своя поздрав към младите хора поднесе и танцовият ансамбъл „Яница“ към Общински детски комплекс – Елхово, с ръководител Цветанка Христова, като и танцовият състав „Младо тракийче“ към читалище „Развитие“ – Елхово, с ръководител Марина Ковачева.

Гости на церемонията по изпращането на дванайсетокласниците бяха Петър Киров – Кмет на Община Елхово, Председател и членове на Управителен съвет на Училищното настоятелство, Председател и членове на Обществения съвет на гимназията, директори, учители и родители.

Тържеството завърши с всеобщо хоро, под музикалния съпровод на гайда и тъпан.

Различни и неповторими, абитуриентите от випуск 2022 на ПГ „Св. Климент Охридски“ поемат по своя житейски път, изправят се пред предизвикателствата на утрешния ден. Те са окрилени от младежкия си ентусиазъм, уверени са в знанията си, наслаждават се на силата и красотата на своята младост.

На добър час, момичета и момчета! Уроците не свършват с последния училищен звънец – винаги бъдете отворени за нови предизвикателства, търсете и мечтайте!Статията е публикувана на 12 май 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пътнотранспортно произшествие с пострадал велосипедист до магазин Мостовской в Елхово
На 8 август, малко преди 19:00 часа, в РУ-Елхово е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с ... прочети още »
Скандал в Одрин заради реклами на български (+снимки)
Рекламни табели на български език се превърнаха в спорна тема в турския крайграничен град Одрин. Кметът Реджеп ... прочети още »
Изплащат пенсиите за август
От днес започва изплащането на пенсиите за месец август. В пощенските клонове то ще се извършва съобразно ... прочети още »
Църквата отбелязва свети Емилиан Изповедник
На 8 август Православната църква почита свети Емилиан Изповедник. Това е велик християнин, живял през 18-19 в ... прочети още »
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в 31 МИР - Ямбол
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 31 МИР - Ямбол, след като днес ... прочети още »
Днес е Преображение Господне
Църквата отбелязва днес празника Преображение Господне, който се чества още от първите векове на християнството. На този ... прочети още »