Тържествено изпращане на Випуск 2022 в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ (+снимки)

  3 298 | Публикувано преди 5 дни  | Образование

На 12 май в ПГ „Св. Климент Охридски“ се състоя вълнуващо тържество, посветено на абитуриентите. Училищният двор събра ученици, учители, родители и гости. След вълнуващия час на класа, зрелостниците на г-жа Виолета Илчева и на г-жа Татяна Димитрова очакваха звуците на последния звънец. По обичай, пред прага на любимото училище директорът – Йовка Драгоева разплисна вода за хубав късмет от обкиченото със здравец менче, а те за последно присъстваха на церемонията по предаване на училищното знаме. Със заръка да го пази чисто и неопетнено, дванайсетокласникът Петър Петев предаде знамето на новия знаменосец – Георги Иванов от 11 клас.

С обяснимо вълнение, г-жа Драгоева сърдечно приветства завършващите младежи, като подчерта, че в гимназията те с грижа и последователност са получили знания и умения, необходими за бъдещия нов живот. Пожела им да се справят успешно с предстоящите матури и кандидатстудентски изпити, както и с всички житейски предизвикателства. Спазвайки традицията, Ралица Антонова и Натали Михова от 12А клас произнесе абитуриентско слово от името на випуск 2022 – част от живота на ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово.

Емоционално заредени, водещите тържеството – Христо Раванов и София Терзиева от 11 клас посветиха стихове на невероятния випуск, а музикална група „Вдъхновение“ към читалище „Развитие“ – Елхово, с ръководител Елена Иванова, запяха песента „Клетва“, заедно със зрелостниците, които образуваха два символични кръга. Своя поздрав към младите хора поднесе и танцовият ансамбъл „Яница“ към Общински детски комплекс – Елхово, с ръководител Цветанка Христова, като и танцовият състав „Младо тракийче“ към читалище „Развитие“ – Елхово, с ръководител Марина Ковачева.

Гости на церемонията по изпращането на дванайсетокласниците бяха Петър Киров – Кмет на Община Елхово, Председател и членове на Управителен съвет на Училищното настоятелство, Председател и членове на Обществения съвет на гимназията, директори, учители и родители.

Тържеството завърши с всеобщо хоро, под музикалния съпровод на гайда и тъпан.

Различни и неповторими, абитуриентите от випуск 2022 на ПГ „Св. Климент Охридски“ поемат по своя житейски път, изправят се пред предизвикателствата на утрешния ден. Те са окрилени от младежкия си ентусиазъм, уверени са в знанията си, наслаждават се на силата и красотата на своята младост.

На добър час, момичета и момчета! Уроците не свършват с последния училищен звънец – винаги бъдете отворени за нови предизвикателства, търсете и мечтайте!Статията е публикувана на 12 май 2022


Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категория Спорт
Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", вече са ясни ... прочети още »
Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ
На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния ... прочети още »
Награда от 11-ти Национален конкурс за шестокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
Награда от 11-ти Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любими литературни герои за шестокласничка от ОУ ... прочети още »
Загина шофьор, а 2 жени са ранени в жестока катастрофа близо до село Княжево
В тежка катастрофа загина шофьор на 61 г., а две негови спътнички са ранени и откарани в ... прочети още »
Окончателно – украинският шофьор, причинил катастрофа до Лесово, е осъден на 4 години затвор
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас по делото за катастрофата край ... прочети още »
Даниел Иванов-Аоияма е едноличен водач на турнира в Токио
Даниел Иванов-Аоияма постигна шест поредни победи на започналия в края на миналата седмица турнир по сумо в ... прочети още »