Празнично честване на 24 май в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)

  517 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

В двора на украсеното с венци от цветя ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово се проведе тържество по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Началото бе дадено с прозвучаването на „Химн на свети свети Кирил и Методий“. Учениците от първи клас групово рецитираха стихотворението „Родно реч“ от Ран Босилек. Второкласниците пяха песни  и казваха стихове. Приветствие  към учители и ученици произнесе  директорът  на училището г–жа Стоянова. С него тя припомни      закодираното в азбуката ни послание на Кирил и Методий към народа, с което светите братя са искали хората да разберат  защо са нужни буквите, какъв е техния смисъл и накъде ще ги поведе родното слово. Пожела учителите да съумеят да оставят незабравима диря в душите на учениците си.

Заслужено бяха наградени осемдесет и седем отличници и ученици, активно участвали в извънкласни мероприятия,  олимпиади, състезания и конкурси през учебната 2021/2022 година.

Четвъртокласниците и техните учители г-жа Мария Ковачева, г-жа Христина Караколева, г-жа Нивелина Василева, г-жа Милена Петрова, г-жа Пенка Михова и г-жа Денка Иванова получиха грамоти за усиления им труд и множеството инициативи, осъществени от тях през учебната година.Статията е публикувана на 25 май 2022
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »