47 години детска градина „Невен“ (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Образование

На 01.06.2022 г. в празнично украсения двор на детска градина „Невен“-град Елхово, под ръководството на г-жа Вълка Ангелова – старши музикален ръководител се проведе празничният концерт под мотото „Ние знаем как!“, по случай 1 юни – международния ден на детето и 47 години от създаването на детска градина „Невен“.

Празникът беше повод и за тържественото изпращане на децата от подготвителните групи „Доброта „ с учители Даниела Стойкова и Силвия Тодорова и децата от група „Приятели“ с учители Ваня Иванова и Тонка Хаджиева.

В организирането на концертната програма се включиха и учителите г-жа Янузова, г-жа Драгоева и всички непедагогически специалисти.

Бяха представени снимки и творби на децата от клубовете по интереси, които изучаваха малчуганите през изминалата учебна година.

Празникът беше много вълнуващ и наситен с много танци, игри, песни и положителни емоции за деца, учители, непедагогически персонал, родители и гости на празника.
Официални гости на празника бяха г-жа Драгоева – Началник отдел финанси ТРЗ при Община Елхово и г-жа Бургасчиева – главен експерт по образованието при Община Елхово.
В празничната програма участваха мажоретният състав на група „Доброта“ с ръководител г-жа Цветанка Христова.

Децата от двете яслени групи с медицински сестри Силвана Гендова, Калинка Добрева и Светла Нейчева и Стойка Стойчева представиха музикално-подвижната игра – „Като животните“.
„Танц на цветята“, „Народен танц“ и стихчета за първи юни представиха малките „Бърборани-сладурани“ с учители Красимира Михалева и Снежана Желева.
Децата от първа група „Детско царство“ с учители Диляна Митева и Петя Дикова, представиха музикално-подвижни игри по песните „Весела къщурка“ и „Хайде да се запознаем“. Рецитираха стихчена и Танцуваха на фона на песента „Виждам те, гледам те“.

Група „Слънце“ с учители Марийка Узунова и Кремена Костова участваха в концерта със стихотворения, песента „Жълтоклюно патенце“ и танца „Мила кукло Барби“.

Винаги позитивните малчугани от група „Усмивка“ с учители Ваня Узунова и Диана Мартинова изпяха песните „Буквички“ и „Жаба, жабурана“ и представиха стихотворението „Аз съм българче“.
Химна на детска градина „Невен“, песента „Отивам на училище“ и музикално-подвижната игра – „Първокласник“ и стихчета бяха изпълнени от бъдещите първокласници от група „Доброта“ с учители Даниела Стойкова и Силвия Тодорова. Децата представиха и танца „Макарена“, който научиха в клуба по танци през изминалата учебна година.

Участието на малките абитуриенти от група „Приятели“ с учители Ваня Иванова и Тонка Хаджиева бе на фолклорна тематика. Изпълниха песните „На мегданя“ и „Синигер се женеше“. Изпълниха и стихотворението 1 юни.

Особено вълнуващ за всички бе краят на празничната програма, когато директорът на детската градина г-жа Милена Панчева приветства бъдещите първокласници, с успешното им завършване на предучилищната им подготовка. Пожела им попътен вятър и по традиция малките абитуриенти получиха тържествено своите удостоверения за успешно завършена предучилищна подготовка.


Статията е публикувана на 1 юни 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА