Възпитаничка на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – с награда в Национален конкурс за есе на английски език

  981 | Публикувано преди 2 седмици  | Общество

Жаклина Иванова, ученичка от 11Б клас на ПГ „Св. Климент Охридски“, с ментор ст.учител Калинка Колева – преподавател по английски език,  завоюва престижно място от конкурса за есе на английски език на тема: „Какъв е проблемът в моето училище, университет, общност или страна и какво трябва да се направи?“.

Надпреварата се проведе през м. май на национално ниво, под егидата на младежката неправителствена фондация „Солидарност в действие” за младежи между 15 и 25 години. Изпратените есета са прочетени и оценени от преподаватели от САЩ, избрали победителите в конкурса.

Жаклина, която е един от създателите на оригинално есе, получи пълна стипендия за участие в един от летните младежки лагери Immersion Academy, където ще се развиват умения за лидерство и критично мислене, докато се общува изцяло на английски език в продължение на седмица.

Директорът на учебното заведение в Елхово, Йовка Драгоева, с радост и задоволство поздрави ученичката, както и нейния учител, за престижната награда.


Жаклина Иванова, ученичка от 11Б клас на ПГ „Св. Климент Охридски“
Статията е публикувана на 9 юни 2022
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »