Проектът за изграждане на нов STEM кабинет в ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово завърши успешно (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Образование

В ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово успешно приключиха дейности по проект „Оборудване на STEM кабинет по електротехника, чертане, техническа механика“ по национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“.

В кабинета са обособени две тематични пространства- практичен кът, снабден с комплекти по електротехника, 3 D принтер, интерактивна маса и пространство за провеждане на теоретичното обучение на учениците с интерактивен дисплей, заместващ бялата дъска, OPS компютърен модул, таблет и лаптопи.

В съчетание с приятно ангажирана физическа среда, високо технологично оборудване и въвеждане на нови иновативни образователни методи и похвати се стремим да повишим интереса на възпитаниците си към всички учебни предмети в областта на отрасловата и разширената професионална подготовка в направления Електротехника и енергетика и Машиностроене, металообработване и металургия за двете STEM специалности в училище- „Електрически машини и апарати“ и „Машини и съоръжения за заваряване“, които едновременно са и с недостиг на кадри на пазара на труда.

По проекта бяха обучени шест педагогически специалисти за работа със специализиран софтуер и 3D принтер. Създадени бяха учебни ресурси под формата на презентации.

В новооборудвания кабинет ежедневно се провеждат часове на учениците със специалност „Електрически машини и апарати“.Тук се проведе и състезание по професиите „Млад електромонтьор“, иновативен урок по физика и математика и урок по химия.


Статията е публикувана на 10 юни 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА