Проектът за изграждане на нов STEM кабинет в ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово завърши успешно (+снимки)

  272 | Публикувано преди 2 седмици  | Образование

В ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово успешно приключиха дейности по проект „Оборудване на STEM кабинет по електротехника, чертане, техническа механика“ по национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“.

В кабинета са обособени две тематични пространства- практичен кът, снабден с комплекти по електротехника, 3 D принтер, интерактивна маса и пространство за провеждане на теоретичното обучение на учениците с интерактивен дисплей, заместващ бялата дъска, OPS компютърен модул, таблет и лаптопи.

В съчетание с приятно ангажирана физическа среда, високо технологично оборудване и въвеждане на нови иновативни образователни методи и похвати се стремим да повишим интереса на възпитаниците си към всички учебни предмети в областта на отрасловата и разширената професионална подготовка в направления Електротехника и енергетика и Машиностроене, металообработване и металургия за двете STEM специалности в училище- „Електрически машини и апарати“ и „Машини и съоръжения за заваряване“, които едновременно са и с недостиг на кадри на пазара на труда.

По проекта бяха обучени шест педагогически специалисти за работа със специализиран софтуер и 3D принтер. Създадени бяха учебни ресурси под формата на презентации.

В новооборудвания кабинет ежедневно се провеждат часове на учениците със специалност „Електрически машини и апарати“.Тук се проведе и състезание по професиите „Млад електромонтьор“, иновативен урок по физика и математика и урок по химия.Статията е публикувана на 10 юни 2022
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »