Проектът за изграждане на нов STEM кабинет в ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово завърши успешно (+снимки)

Публикувано преди 6 месеца  |  Образование

В ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово успешно приключиха дейности по проект „Оборудване на STEM кабинет по електротехника, чертане, техническа механика“ по национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“.

В кабинета са обособени две тематични пространства- практичен кът, снабден с комплекти по електротехника, 3 D принтер, интерактивна маса и пространство за провеждане на теоретичното обучение на учениците с интерактивен дисплей, заместващ бялата дъска, OPS компютърен модул, таблет и лаптопи.

В съчетание с приятно ангажирана физическа среда, високо технологично оборудване и въвеждане на нови иновативни образователни методи и похвати се стремим да повишим интереса на възпитаниците си към всички учебни предмети в областта на отрасловата и разширената професионална подготовка в направления Електротехника и енергетика и Машиностроене, металообработване и металургия за двете STEM специалности в училище- „Електрически машини и апарати“ и „Машини и съоръжения за заваряване“, които едновременно са и с недостиг на кадри на пазара на труда.

По проекта бяха обучени шест педагогически специалисти за работа със специализиран софтуер и 3D принтер. Създадени бяха учебни ресурси под формата на презентации.

В новооборудвания кабинет ежедневно се провеждат часове на учениците със специалност „Електрически машини и апарати“.Тук се проведе и състезание по професиите „Млад електромонтьор“, иновативен урок по физика и математика и урок по химия.Статията е публикувана на 10 юни 2022ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка (+снимки)
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че ... прочети още »
Патронен празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
В годината, в която се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от ... прочети още »
Две повдигнати обвинения срещу грузинец за трафик на мигранти след пътен инцидент с 18 мигранти близо до град Елхово
На 30 ноември, около 19 часа, непосредствено преди град Елхово, джип с мигранти, следван от служители на ... прочети още »
Полицията в град Елхово иззе две хартиени пликчета съдържащи метамфетамин при проверка
Вчера, в град Елхово, в хода на полицейска операция е спрян за проверка лек автомобил, управляван от ... прочети още »
МИГ – Елхово-Болярово се срещна с ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
На 28 ноември 2022 година, в два от кабинетите на ПГ „Св. Климент Охридски“, представители на Местна ... прочети още »