Достойно представяне на младите огнеборци от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово на републиканското първенство в „Албена“ (+снимки)

  707 | Публикувано преди 2 седмици  | Образование

От 6 до 09 юни 2022 год. в курортния комплекс „Албена“ се проведоха XXI-те републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Регионална дирекция противопожарна безопасност и защита на населението – гр. Ямбол е представена от отбор с 10 ученици от ПГ “Св.Климент Охридски“ – Елхово, под ръководството на инспектор Николай Георгиев от РСПБЗН – гр. Елхово, както и от Койчо Койчев – учител по физическо възпитание и спорт.

Съорганизатори на събитието са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Министерство на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта, с подкрепата на Българската федерация по пожароприложен спорт.

В младежката надпревара участват близо 300 ученици на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 областни шампиона. Тимът на ПГ “Св. Климент Охридски“ (при изключителни лоши метеорологични условия) завършва на 19-то място в първата състезателна дисциплина „Бойно разгръщане на състезателна пътека“.  На следващия ден, 8 юни, нашите състезатели заемат 17-то място във втората дисциплина „400 метра щафетно бягане с препятствия“.

При общото комплексно класиране елховският отбор се представя достойно и завършва на 19-то място, като крайния резултат се сформира чрез сбор от постигнатите точки в двете дисциплини (съгласно Правилата за провеждане на състезания на младежките противопожарни отряди – безгрешно изпълнение  на бойно разгръщане, по-добро време, по-малък брой наказателни точки и по-малка възраст на състезателите).

„По информация на г-н Койчо Койчев, нашите огнеборци са се справили много добре, но технически грешки са им коствали по-добро класиране. Вярвам, че догодина отборът ще бъде сред първенците.“ – коментира пред Elhovo.News Йовка Драгоева, директор на ПГ „Св. Климент Охридски“, поздравявайки момчетата и техните ръководители за достойното представяне в националното състезание.Статията е публикувана на 13 юни 2022
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »