Достойно представяне на младите огнеборци от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово на републиканското първенство в „Албена“ (+снимки)

Публикувано преди 6 месеца  |  Образование

От 6 до 09 юни 2022 год. в курортния комплекс „Албена“ се проведоха XXI-те републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Регионална дирекция противопожарна безопасност и защита на населението – гр. Ямбол е представена от отбор с 10 ученици от ПГ “Св.Климент Охридски“ – Елхово, под ръководството на инспектор Николай Георгиев от РСПБЗН – гр. Елхово, както и от Койчо Койчев – учител по физическо възпитание и спорт.

Съорганизатори на събитието са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Министерство на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта, с подкрепата на Българската федерация по пожароприложен спорт.

В младежката надпревара участват близо 300 ученици на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 областни шампиона. Тимът на ПГ “Св. Климент Охридски“ (при изключителни лоши метеорологични условия) завършва на 19-то място в първата състезателна дисциплина „Бойно разгръщане на състезателна пътека“.  На следващия ден, 8 юни, нашите състезатели заемат 17-то място във втората дисциплина „400 метра щафетно бягане с препятствия“.

При общото комплексно класиране елховският отбор се представя достойно и завършва на 19-то място, като крайния резултат се сформира чрез сбор от постигнатите точки в двете дисциплини (съгласно Правилата за провеждане на състезания на младежките противопожарни отряди – безгрешно изпълнение  на бойно разгръщане, по-добро време, по-малък брой наказателни точки и по-малка възраст на състезателите).

„По информация на г-н Койчо Койчев, нашите огнеборци са се справили много добре, но технически грешки са им коствали по-добро класиране. Вярвам, че догодина отборът ще бъде сред първенците.“ – коментира пред Elhovo.News Йовка Драгоева, директор на ПГ „Св. Климент Охридски“, поздравявайки момчетата и техните ръководители за достойното представяне в националното състезание.Статията е публикувана на 13 юни 2022ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка (+снимки)
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че ... прочети още »
Патронен празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
В годината, в която се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от ... прочети още »
Две повдигнати обвинения срещу грузинец за трафик на мигранти след пътен инцидент с 18 мигранти близо до град Елхово
На 30 ноември, около 19 часа, непосредствено преди град Елхово, джип с мигранти, следван от служители на ... прочети още »
Полицията в град Елхово иззе две хартиени пликчета съдържащи метамфетамин при проверка
Вчера, в град Елхово, в хода на полицейска операция е спрян за проверка лек автомобил, управляван от ... прочети още »
МИГ – Елхово-Болярово се срещна с ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
На 28 ноември 2022 година, в два от кабинетите на ПГ „Св. Климент Охридски“, представители на Местна ... прочети още »