Награди за младите елховски самодейци от събор „Света Троица“ (+снимки)

  1 103 | Публикувано преди 1 седмица  | Общество

На провелия се традиционен фолклорен фестивал  „Света Троица “, на 12 и 13 юни, от НЧ „Развитие – 1893“ Елхово взеха участие едни от най – младите самодейци. Децата се представиха в категория „народна песен“ при индивидуалните изпълнители до 16 години. Отличното им представяне не остана незабелязано от журито и те се завърнаха с награди: първо място спечели Дея-Мария Николай Стоева, а на трето място се класираха Христо Мирославов Михайлов и Джанина Петрова Николова.  Ръководител и на трите деца е Снежана Делчева. Наградите са грамоти и парични суми.

Поради лошото време, вместо на поляните край манастира „Света Троица“, фестивалът се проведе на сцената на читалището в град Тополовград. В него се изявиха близо 100 участници от седем области на страната. Журито бе в състав: председател проф. д-р Николай Ников, Мария Градешлиева – директор на НУФИ „Филип Кутев“  – Котел и Стойчо Чобанов – методист в читалището –домакин.Статията е публикувана на 15 юни 2022
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »