В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)

  443 | Публикувано преди 2 месеца  | Образование

Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ –  гр. Елхово за изминаващата 2021/2022 учебна година.

За участие и оригинално представяне в Националния конкурс по превенция на наркоманиите в две теми: „Моят любим национален герой“ и „Човекът – свободен и независим“ Андреа Стефанова от VI „б“ клас получи  трето място за есе във възрастова група V-VII клас. Конкурсът бе организиран от Общински съвет по наркотични вещества – гр. Благоевград.

В математическото състезание „Математика без граници“ второкласникът  Кирил Николаев Добрев получи бронзов медал.

Учениците ни определено обичат да изучават английски език. В трети кръг на състезанието „Аз зная английски“, организирано от Състезания „Многознайко“ взеха участие ученици от 3, 4, 5, 6, 7 класове. Децата положиха много труд и старание в подготовката си. Третокласниците и четвъртокласниците завоюваха 5 златни, 10 сребърни и 3 бронзови медала. Учениците от прогимназиален етап 11 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.

Талантливата седмокласничка Клаудия Николаева Славова спечели  първа награда в категория Изобразително изкуство на Националния конкурс „Възкресение Христово“ – 2022 г., гр. София., организиран от Светия Синод на Българската православна църква – Българска Патриаршия.

Трето място във втора възрастова група зае шестокласничката Джанина Николова на конкурса за рисунка „Моето родно място, най-любимо на света, организиран от Областна управа – гр. Ямбол.

Първа награда от Фолклорен фестивал „Тунджа пее и танцува“ – 2022 г. – гр. Елхово спечели Даяна Иванова от IV „б“ клас за изпълнение на народни песни.

Заслугите на учениците ни не са случайни. За тяхната подготовка се грижат педагогически специалисти с опит, умеещи да мотивират и даващи отлични знания и грижа. За изброените по-горе успехи заслуга имат старшите учители Соня Колева, Антоанета Дженкова, Галина Георгиева, Елена Кускунова, Желязко Петков и Вълка Ангелова.

През учебната година училището ни имаше спечелени още много призови места в олимпиади, конкурси и състезания.

Поздравяваме всички ученици и техните учители за постигнатите успехи и им желаем здраве, дръзновение и неугасващ стремеж за развитие.Статията е публикувана на 24 юни 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пътнотранспортно произшествие с пострадал велосипедист до магазин Мостовской в Елхово
На 8 август, малко преди 19:00 часа, в РУ-Елхово е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с ... прочети още »
Скандал в Одрин заради реклами на български (+снимки)
Рекламни табели на български език се превърнаха в спорна тема в турския крайграничен град Одрин. Кметът Реджеп ... прочети още »
Изплащат пенсиите за август
От днес започва изплащането на пенсиите за месец август. В пощенските клонове то ще се извършва съобразно ... прочети още »
Църквата отбелязва свети Емилиан Изповедник
На 8 август Православната църква почита свети Емилиан Изповедник. Това е велик християнин, живял през 18-19 в ... прочети още »
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в 31 МИР - Ямбол
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 31 МИР - Ямбол, след като днес ... прочети още »
Днес е Преображение Господне
Църквата отбелязва днес празника Преображение Господне, който се чества още от първите векове на християнството. На този ... прочети още »