Концерт – продукция на музикално студио „Вдъхновение” и школа по руски език (+снимки)

Публикувано преди 5 месеца  |  Образование

На 28 юни, в зрителната зала на читалище „Развитие“ се проведе един специален концерт –продукция на децата от школата по руски език и музикално студио „Вдъхновение“ с художествени ръководители Лариса Дочева и Елена Иванова.

Концертът бе обобщение на всичко, което децата са научили през изминалия творчески сезон. Участниците показаха  пред родители, близки и приятели  какво постигнаха и как се развиват.

Изявите на Пресияна Димитрова, Георги Жеков, Александра Атанасова, Михаела Стоянова, Аделина Янчева, Тифани Михнева и Ели Радева от школите по синтезатор и пеене  развълнуваха публиката. Децата показаха талант, упоритост, желание и любов към музиката. Само за един творчески сезон те са постигнали изключителен напредък и родителите им се убедиха в това.

Росица Тасева, Изабел Стоянова, Ангел Кабаджов, Женя Дучева, Михаела Стоянова, Георги Жеков и Тифани Михнева,  от школата по руски език, рецитираха стихове и откъси от известни руски автори и демонстрираха завидни познания.

Почти всички деца от школите се изявиха в различни национални и международни конкурси през годината и постигнаха успехи като завоюваха престижните места и родителите и гостите имаха възможност да видят това във кратки видео филми представящи дейността на двете школи.

В края на концерта г-жа Снежана Делчева – секретар на читалище „Развитие” връчи  удостоверения за успешно завършен курс на обучението по синтезатор за сезон 2021/2022 г. и изрази задоволството си от постигнатото. Тя отправи пожелания за здраве и нови творчески успехи.

Музиката е универсален език за малки и големи, а тъкмо децата са най-истинските меломани. За нас е чест, че тези прекрасни и талантливи деца са част от голямото читалищно семейство.Статията е публикувана на 30 юни 2022ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка (+снимки)
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че ... прочети още »
Патронен празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
В годината, в която се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от ... прочети още »
Две повдигнати обвинения срещу грузинец за трафик на мигранти след пътен инцидент с 18 мигранти близо до град Елхово
На 30 ноември, около 19 часа, непосредствено преди град Елхово, джип с мигранти, следван от служители на ... прочети още »
Полицията в град Елхово иззе две хартиени пликчета съдържащи метамфетамин при проверка
Вчера, в град Елхово, в хода на полицейска операция е спрян за проверка лек автомобил, управляван от ... прочети още »
МИГ – Елхово-Болярово се срещна с ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
На 28 ноември 2022 година, в два от кабинетите на ПГ „Св. Климент Охридски“, представители на Местна ... прочети още »