Концерт – продукция на музикално студио „Вдъхновение” и школа по руски език (+снимки)

  366 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

На 28 юни, в зрителната зала на читалище „Развитие“ се проведе един специален концерт –продукция на децата от школата по руски език и музикално студио „Вдъхновение“ с художествени ръководители Лариса Дочева и Елена Иванова.

Концертът бе обобщение на всичко, което децата са научили през изминалия творчески сезон. Участниците показаха  пред родители, близки и приятели  какво постигнаха и как се развиват.

Изявите на Пресияна Димитрова, Георги Жеков, Александра Атанасова, Михаела Стоянова, Аделина Янчева, Тифани Михнева и Ели Радева от школите по синтезатор и пеене  развълнуваха публиката. Децата показаха талант, упоритост, желание и любов към музиката. Само за един творчески сезон те са постигнали изключителен напредък и родителите им се убедиха в това.

Росица Тасева, Изабел Стоянова, Ангел Кабаджов, Женя Дучева, Михаела Стоянова, Георги Жеков и Тифани Михнева,  от школата по руски език, рецитираха стихове и откъси от известни руски автори и демонстрираха завидни познания.

Почти всички деца от школите се изявиха в различни национални и международни конкурси през годината и постигнаха успехи като завоюваха престижните места и родителите и гостите имаха възможност да видят това във кратки видео филми представящи дейността на двете школи.

В края на концерта г-жа Снежана Делчева – секретар на читалище „Развитие” връчи  удостоверения за успешно завършен курс на обучението по синтезатор за сезон 2021/2022 г. и изрази задоволството си от постигнатото. Тя отправи пожелания за здраве и нови творчески успехи.

Музиката е универсален език за малки и големи, а тъкмо децата са най-истинските меломани. За нас е чест, че тези прекрасни и талантливи деца са част от голямото читалищно семейство.Статията е публикувана на 30 юни 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пътнотранспортно произшествие с пострадал велосипедист до магазин Мостовской в Елхово
На 8 август, малко преди 19:00 часа, в РУ-Елхово е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с ... прочети още »
Скандал в Одрин заради реклами на български (+снимки)
Рекламни табели на български език се превърнаха в спорна тема в турския крайграничен град Одрин. Кметът Реджеп ... прочети още »
Изплащат пенсиите за август
От днес започва изплащането на пенсиите за месец август. В пощенските клонове то ще се извършва съобразно ... прочети още »
Църквата отбелязва свети Емилиан Изповедник
На 8 август Православната църква почита свети Емилиан Изповедник. Това е велик християнин, живял през 18-19 в ... прочети още »
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в 31 МИР - Ямбол
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 31 МИР - Ямбол, след като днес ... прочети още »
Днес е Преображение Господне
Църквата отбелязва днес празника Преображение Господне, който се чества още от първите векове на християнството. На този ... прочети още »