Летни дейности в ДГ „Невен“ (+снимки)

Публикувано преди 5 месеца  |  Образование

Летния период в ДГ „Невен“ е един от най –забавните, изпълнени с много игри и веселие периоди през годината за децата. От ранни зори детски смях оглася двора на любимата детска градина. Децата с радост участват в спортни, подвижни и сюжетно-ролеви игри, организирани съвместни дейности  между малчуганите от различните възрастови групи.

През седмицата на приятелството децата от групите „Детско царство и „Доброта“  с учители Силвия Тодорова, Даниела Стойкова, Петя Дикова и Диляна Митева, рисуваха с тебешир на двора, направиха си пикник и участваха в забавни игри на двора.

На 20.06.22 г. бе отбелязан и деня на Слънцето. Малчуганите от групите „Приятели“ и „Бърборани – Сладурани“  с учители Снежна Желева, Красимира Михалева, Ваня Иванова и Тонка Хаджиева, се забавляваха като правиха „Сапунени балони“ и демонстрираха своите художествени заложби в рисунки върху хартия с флумастери, оцветяваха рисунки на лятна тематика и „Рисуване върху фолио с водни бои“.

Децата от група „Слънчо“ и „Усмивка“ с учители Кремена Костова, Марийка Узунова, Ваня Узунова и Диана Мартинова, също обичат да се забавляват заедно, а игрите „Малките спортисти“ и „Тебеширени игри“, бяха само част от веселията на двора през летния период. Наученото през учебната година приложиха в игрите „Слънчева азбука“ и „Ах, морето“.

Децата от група „Звънче“, с учители Марина Ковачева и Мария Георгиева, се забавляваха с допълнителните дейности „Сапунени балони“ и посещение на местната библиотека, където се потопиха в тайнството на книгите.

Любимите летни игри за децата от група „Здравец“, с учители Пенка Янузова и Венелина Драгоева,  са игрите на двора с топка и обръч.

Лятото е времето, в което не бива да забравяме правилата за движение по пътищата. За целта учителите бяха подготвили много занимания по темата.

На 28 и 29.06.22 г. бяха проведени беседа с представители на пътна полиция във всички бази към детската градина, а наученото децата приложиха в забавни игри.

В дейностите по БДП бяха включени и децата от яслените групи „Слънчо“ и „Звездичка“ с помощта на мед. сестри Силвана Гендова, Стойка Стойчева, Светла Нейчева и Калинка Добрева, които съвместно с децата от групите „Усмивка“ и „Слънце“ демонстрираха поведение на разумни пешеходци в сюжетно-ролевата игра „Познавам правилата, пресичам безопасно. След това плочките бяха изрисувани с много старание и въображение по темата.

Децата от група „Звънче“ посетиха пешеходната пътека пред ОУ „Хаджи Димитър“ село Гранитово, където децата упражняваха безопасно пресичане на пътя. По-късно наблюдаваха презентация по темата.

Дейностите по БДП бяха под формата на спортно – подвижните игри „Цветни автомобили“ и „Най-бърз колоездач“ за децата от групите „Бърборани-Сладурани“ и „Приятели“.Статията е публикувана на 30 юни 2022ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка (+снимки)
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че ... прочети още »
Патронен празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
В годината, в която се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от ... прочети още »
Две повдигнати обвинения срещу грузинец за трафик на мигранти след пътен инцидент с 18 мигранти близо до град Елхово
На 30 ноември, около 19 часа, непосредствено преди град Елхово, джип с мигранти, следван от служители на ... прочети още »
Полицията в град Елхово иззе две хартиени пликчета съдържащи метамфетамин при проверка
Вчера, в град Елхово, в хода на полицейска операция е спрян за проверка лек автомобил, управляван от ... прочети още »
МИГ – Елхово-Болярово се срещна с ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
На 28 ноември 2022 година, в два от кабинетите на ПГ „Св. Климент Охридски“, представители на Местна ... прочети още »