Летни дейности в ДГ „Невен“ (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Образование

Летния период в ДГ „Невен“ е един от най –забавните, изпълнени с много игри и веселие периоди през годината за децата. От ранни зори детски смях оглася двора на любимата детска градина. Децата с радост участват в спортни, подвижни и сюжетно-ролеви игри, организирани съвместни дейности  между малчуганите от различните възрастови групи.

През седмицата на приятелството децата от групите „Детско царство и „Доброта“  с учители Силвия Тодорова, Даниела Стойкова, Петя Дикова и Диляна Митева, рисуваха с тебешир на двора, направиха си пикник и участваха в забавни игри на двора.

На 20.06.22 г. бе отбелязан и деня на Слънцето. Малчуганите от групите „Приятели“ и „Бърборани – Сладурани“  с учители Снежна Желева, Красимира Михалева, Ваня Иванова и Тонка Хаджиева, се забавляваха като правиха „Сапунени балони“ и демонстрираха своите художествени заложби в рисунки върху хартия с флумастери, оцветяваха рисунки на лятна тематика и „Рисуване върху фолио с водни бои“.

Децата от група „Слънчо“ и „Усмивка“ с учители Кремена Костова, Марийка Узунова, Ваня Узунова и Диана Мартинова, също обичат да се забавляват заедно, а игрите „Малките спортисти“ и „Тебеширени игри“, бяха само част от веселията на двора през летния период. Наученото през учебната година приложиха в игрите „Слънчева азбука“ и „Ах, морето“.

Децата от група „Звънче“, с учители Марина Ковачева и Мария Георгиева, се забавляваха с допълнителните дейности „Сапунени балони“ и посещение на местната библиотека, където се потопиха в тайнството на книгите.

Любимите летни игри за децата от група „Здравец“, с учители Пенка Янузова и Венелина Драгоева,  са игрите на двора с топка и обръч.

Лятото е времето, в което не бива да забравяме правилата за движение по пътищата. За целта учителите бяха подготвили много занимания по темата.

На 28 и 29.06.22 г. бяха проведени беседа с представители на пътна полиция във всички бази към детската градина, а наученото децата приложиха в забавни игри.

В дейностите по БДП бяха включени и децата от яслените групи „Слънчо“ и „Звездичка“ с помощта на мед. сестри Силвана Гендова, Стойка Стойчева, Светла Нейчева и Калинка Добрева, които съвместно с децата от групите „Усмивка“ и „Слънце“ демонстрираха поведение на разумни пешеходци в сюжетно-ролевата игра „Познавам правилата, пресичам безопасно. След това плочките бяха изрисувани с много старание и въображение по темата.

Децата от група „Звънче“ посетиха пешеходната пътека пред ОУ „Хаджи Димитър“ село Гранитово, където децата упражняваха безопасно пресичане на пътя. По-късно наблюдаваха презентация по темата.

Дейностите по БДП бяха под формата на спортно – подвижните игри „Цветни автомобили“ и „Най-бърз колоездач“ за децата от групите „Бърборани-Сладурани“ и „Приятели“.


Статията е публикувана на 30 юни 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА