Намаляват с 5 минути продължителността на часовете в прогимназията

  326 | Публикувано преди 3 седмици  | Образование

По-кратки учебни часове ще имат учениците в прогимназията от новата учебна година, обяви Министерството на образованието и науката. Вместо по 45 минути, те вече ще са по 40 за учениците в V, VI и VII клас във всички училища в страната, както е в момента в III и IV клас.

Сега такава е продължителността на часовете в прогимназията там, където се учи на две смени. Наред с това се предлага увеличаване на часовете по български език и литература, по математика и по география и икономика.

Това предвиждат проекти за промени в Наредбите за учебния план и за организация на дейностите в училищното образование. Те са качени за обществено обсъждане на сайта на МОН, становища по тях могат да се изпращат до 22 август.Статията е публикувана на 23 юли 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пътнотранспортно произшествие с пострадал велосипедист до магазин Мостовской в Елхово
На 8 август, малко преди 19:00 часа, в РУ-Елхово е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с ... прочети още »
Скандал в Одрин заради реклами на български (+снимки)
Рекламни табели на български език се превърнаха в спорна тема в турския крайграничен град Одрин. Кметът Реджеп ... прочети още »
Изплащат пенсиите за август
От днес започва изплащането на пенсиите за месец август. В пощенските клонове то ще се извършва съобразно ... прочети още »
Църквата отбелязва свети Емилиан Изповедник
На 8 август Православната църква почита свети Емилиан Изповедник. Това е велик християнин, живял през 18-19 в ... прочети още »
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в 31 МИР - Ямбол
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 31 МИР - Ямбол, след като днес ... прочети още »
Днес е Преображение Господне
Църквата отбелязва днес празника Преображение Господне, който се чества още от първите векове на християнството. На този ... прочети още »