Километрична опашка от камиони се изви от турска страна на границата с България

  510 | Публикувано преди 1 седмица  | Общество

Пътят в Турция, който води към ГКПП Хамзабейли/Лесово на границата с България, е задръстен от товарни автомобили със стоки за европейските държави. Опашката надхвърля 20 километра вече второ денонощие, съобщава информационният сайт Хаберлер.

Турски шофьори твърдят, че километричните опашки, придружени с чакане по няколко дни, са станали постоянно явление.

Не знаем на кого вече да се оплакваме, защото положението продължава от много време. Но напоследък се влоши още повече. Чакаме по няколко дни, за да преминем на българската митница. Няма тоалетни, няма вода, в жега или в студ. Нощно време има опасност да се промъкнат нелегални бежанци в ремаркетата и рискуваме да бъдем наказани за нелегален трафик на хора, затова дежурим на смени нощно време около тировете„, разказва шофьор на име Камуран Ерсой.

Превозвачите настояват за построяване на по-големи паркинги за тирове на българската митница или за отваряне на още един граничен пункт от Турция към България.Статията е публикувана на 2 август 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пътнотранспортно произшествие с пострадал велосипедист до магазин Мостовской в Елхово
На 8 август, малко преди 19:00 часа, в РУ-Елхово е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с ... прочети още »
Скандал в Одрин заради реклами на български (+снимки)
Рекламни табели на български език се превърнаха в спорна тема в турския крайграничен град Одрин. Кметът Реджеп ... прочети още »
Изплащат пенсиите за август
От днес започва изплащането на пенсиите за месец август. В пощенските клонове то ще се извършва съобразно ... прочети още »
Църквата отбелязва свети Емилиан Изповедник
На 8 август Православната църква почита свети Емилиан Изповедник. Това е велик християнин, живял през 18-19 в ... прочети още »
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в 31 МИР - Ямбол
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 31 МИР - Ямбол, след като днес ... прочети още »
Днес е Преображение Господне
Църквата отбелязва днес празника Преображение Господне, който се чества още от първите векове на християнството. На този ... прочети още »