Читалището в Елхово спечели проект към Национален фонд „Култура“

Публикувано преди 2 месеца  |  Образование

Одобрен проект на Народно читалище „Развитие – 1893“ – „Балетът – магия, вълшебство, любов…“ към Национален фонд „Култура“ по Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество.

Читалище „Развитие“, днес може да се похвали с подписан Договор за пълно финансиране. С реализирането на проекта, който започва през септември месец, ще се осигури подкрепа в развитието и изявите на балетната школа към читалището с ръководител Милена Вълева, чрез закупуването на сценично облекло и техника. Ще се създаде по-модерна и приятна среда за работа, по-качествени изяви на сцена, което ще привлече повече деца в школата.

Целева група по проекта са деца на възраст от 4 до 18 години, които посещават школата по балет при читалището. Те са разделени в 3 възрастови групи.

Чрез реализирането на проекта „Балетът – магия, вълшебство, любов…“, децата в балетната школа ще продължат да се занимават с класически и модерен екзерсис, ритмика, усвояване на нови  танцувални техники, развитие на двигателната култура и координация, история на балета, както и много танцувални игри за по-малките.

В днешно време, когато повечето деца прекарват свободното си време   вкъщи, пред телевизора, компютъра и телефона, танцът се явява едно чудесно, забавно и здравословно занимание за всички посещаващи часовете по балет.

По време на репетициите се дава възможност на всяко дете, да се докосне до красотата на танца, попадайки в един различен свят,  потапяйки се в истинска творческа атмосфера, чрез която да открият удоволствието от танца, стойностната музика, да обогатят духа и общата си култура. Срещата на децата с балета ще им помага да изразяват себе си по-най добрия начин, да развиват своето въображение, творчество и креативност, както и да придобият усет и възхищение към естетиката, красотата и знания за всички видове изкуства.

Вниманието на ръководителя,  е насочено към развиване на естествените заложби за движение, подобряване на музикалността, координацията, грациозността, както и развиването на фината моторика на тялото. Ще продължава работата по изграждането на определени навици, устойчивост, воля и отговорност, дисциплинираност, организираност, самостоятелност и елегантен маниер на поведение.

Ще се наблегне на екипната работа и партньорство, полезни за тяхното развитие в бъдеще.

Чрез голяма концертна изява на школата, децата ще добият сценично поведение, увереност и самочувствие. Сценичните изяви са средство за обединяване на хората, за тяхното социално, творческо и духовно израстване, а публиката ще е част от тази магия.Статията е публикувана на 17 август 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »