Читалището в Елхово спечели проект към Национален фонд „Култура“

Публикувано преди 2 години  |  Образование

Одобрен проект на Народно читалище „Развитие – 1893“ – „Балетът – магия, вълшебство, любов…“ към Национален фонд „Култура“ по Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество.

Читалище „Развитие“, днес може да се похвали с подписан Договор за пълно финансиране. С реализирането на проекта, който започва през септември месец, ще се осигури подкрепа в развитието и изявите на балетната школа към читалището с ръководител Милена Вълева, чрез закупуването на сценично облекло и техника. Ще се създаде по-модерна и приятна среда за работа, по-качествени изяви на сцена, което ще привлече повече деца в школата.

Целева група по проекта са деца на възраст от 4 до 18 години, които посещават школата по балет при читалището. Те са разделени в 3 възрастови групи.

Чрез реализирането на проекта „Балетът – магия, вълшебство, любов…“, децата в балетната школа ще продължат да се занимават с класически и модерен екзерсис, ритмика, усвояване на нови  танцувални техники, развитие на двигателната култура и координация, история на балета, както и много танцувални игри за по-малките.

В днешно време, когато повечето деца прекарват свободното си време   вкъщи, пред телевизора, компютъра и телефона, танцът се явява едно чудесно, забавно и здравословно занимание за всички посещаващи часовете по балет.

По време на репетициите се дава възможност на всяко дете, да се докосне до красотата на танца, попадайки в един различен свят,  потапяйки се в истинска творческа атмосфера, чрез която да открият удоволствието от танца, стойностната музика, да обогатят духа и общата си култура. Срещата на децата с балета ще им помага да изразяват себе си по-най добрия начин, да развиват своето въображение, творчество и креативност, както и да придобият усет и възхищение към естетиката, красотата и знания за всички видове изкуства.

Вниманието на ръководителя,  е насочено към развиване на естествените заложби за движение, подобряване на музикалността, координацията, грациозността, както и развиването на фината моторика на тялото. Ще продължава работата по изграждането на определени навици, устойчивост, воля и отговорност, дисциплинираност, организираност, самостоятелност и елегантен маниер на поведение.

Ще се наблегне на екипната работа и партньорство, полезни за тяхното развитие в бъдеще.

Чрез голяма концертна изява на школата, децата ще добият сценично поведение, увереност и самочувствие. Сценичните изяви са средство за обединяване на хората, за тяхното социално, творческо и духовно израстване, а публиката ще е част от тази магия.


Статията е публикувана на 17 август 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март хилядолетната историята на България оживя в образ и действие ...
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не може да стане служебен министър-председател. Тя ...
Дневният ред на обществото в момента зависи от действията на президента Румен ...
Режимът на Владимир Путин отчаяно се опитва да намери украинска следа в ...
Експлозия е разтърсила най-голямата рафинерия в северната ни съседка – "Петромидия/Ромпетрол“, в ...
Неприятна новина за 1/2-финала на Григор Димитров, който ще се изправи срещу ...
Късметлия от Плевен уцели точната комбинация от 6 числа в играта "Тото ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...