Предстои десетото издание на празника на баницата в Елхово

Публикувано преди 3 седмици  |  Общество

Община Елхово и Читалище „Развитие – 1893” канят всички желаещи да се включат в предстоящия празник на традиционната тракийска баница „Баница вита – два пъти превита” 2022, който ще се проведе на 24.09.2022 г., събота, от 9:30 часа на централния площад в Елхово.

Празникът е с конкурсен характер и в него могат да участват всички желаещи. Организаторите отправят покана и към всички майстори на тестеното изделие да се включат с демонстрация, да покажат умения и майсторлък при точене и приготвяне на баницата. Всеки участник има право да се представи с от един до три продукта, като задължително условие е това да са баници. Не се допускат готови продукти. Участниците са свободни сами да преценят с каква по вид баница ще се представят, която да е традиционна за представяното населено място. Допускат се сладки, солени, с готови или точени кори, с или без плънка баници.

До 18.09 желаещите е необходимо да подадат заявка, придружена с подробно описание на рецептите, които се събират, отразяват и съхраняват в рецептурник. Участниците и продуктите, с които ще се представят в конкурсната част ще се оценят от жури. Ще бъде присъдена и ежегодната награда на кмета на община Елхово – г-н Петър Киров.

Празничното събитие се организира с цел популяризиране и съхраняване на българските традиции и преминава под патронажа на кмета на Община Елхово Петър Киров.

Заявки за участие, както и пълните рецепти на продуктите, които ще се представят се подават на място в читалището или на имейл: chit_elhovo@abv.bg.

Заявките подадени по имейл трябва да съдържат имена и телефон за връзка с участника. За контакти и повече информация тел.:  0894/ 467 106 или 0895/ 771862.

Изтегли заявка за участиеСтатията е публикувана на 14 септември 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »