Ден първи от новата учебна година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово (+снимки)

Публикувано преди 3 седмици  |  Образование

Първи учебен ден – ден неповторим, усмихнат и вълнуващ! Ден, който се превръща в празник за всеки българин, скътал желанието  си за знание в сърцето и понесъл нестихващия порив за наука.

На този ден училищният двор се изпълни с една приятна суматоха и весела глъч от превъзбудени родители, учители и ученици, суетня и пъстра мозайка от красиви празнично  облечени деца.

Тържественото начало беше дадено в 9.30 часа с издигане на националния флаг и посрещане на знамената.

Гости на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово в празничния ден бяха Стоянка Бургасчиева  – главен експерт  „Общинска просвета“ в община Елхово, много родители.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на училището –Снежина Добрева.  В своето слово тя се обърна към най-важните в този ден – малките първокласници, и им пожела: „Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на положителни резултати в края му.“ На  всички ученици, техните родители  и учителите пожела ползотворна и успешна учебна година, като подчерта огромната отговорност на учители и родители с думите: „ Всеки от нас, отдавайки себе си на децата, с любов и професионализъм поставя основите и гради общото ни бъдеще.“

Приветствия и най-добри пожелания към ученици и учители отправи г-жа Бургасчиева.

Поздравителни адреси пристигнаха от Началника на РУО Ямбол –  Стойко Стойков, от Кмета на община Елхово – Петър Киров, от Председателя на обществения съвет към училището – Йовка Димитрова.

Най-развълнувани и нетърпеливи бяха малките първокласници, които за първи път прекрачиха свещения праг на училището, за първи път чуха първия школски звънец.

През тази учебна година нови светове от букви, цифри, игри и мечти ще им разкриват техните първи учители – Миглена Терзиева и Стойка Кънева.

Честита успешна и ползотворна 2022 – 2023 учебна година!Статията е публикувана на 15 септември 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »