Първи училищен звънец за учебната 2022/2023 година в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово (+снимки)

Публикувано преди 3 седмици  |  Образование

ПГ „Св. Климент Охридски“ – едно от престижните учебни заведения в област Ямбол, за поредна година посрещна своите ученици с тържествена програма в първия учебен ден. С много настроение младежите прекрачиха прага на училището за новата 2022/2023 година.

Сред официалните гости бяха Председател и членове на Управителния съвет на Училищното настоятелство, Председател и членове на Обществения съвет, директори, родители, бивши учители и възпитаници на гимназията.

Стартът на официалната церемония бе даден с посрещане на знамето на профилираната гимназия. Под звуците на химна бе издигнат националният флаг.

„15 септември е най-вълнуващият ден за българското училище. Той е предизвикателство и отговорност, възможност за нови успехи и възможност да утвърдим името на ПГ „Св. Климент Охридски“ като водещо учебно заведение не само в Елхово и в областта, но и в национален мащаб… Да си пожелаем новата учебна година да бъде здрава, успешна и цветна, с много творчески изяви и награди!“ Това каза директорът Йовка Драгоева в приветствено си слово за успешен старт на 2022/2023-та.

Безспорно най-развълнувани бяха новоприетите ученици от VІІІ клас, които от днес, заедно със своите родители, стават част от голямото и сплотено семейство на Гимназията. Водещите празничната програма – Никол и Силвия-Александра, пожелаха на осмокласниците да съхраняват духа на достойни климентовци, а на зрелостниците от XII клас – най-емоционалната и най-успешната от всичките предходни години.

Поздравителен адрес беше прочетен от Петър Киров – кмет на община Елхово.

В официалната церемония по откриването на новата учебна година участва читалище „Развитие“ – Елхово с вокално студио „Вдъхновение“ и танцов състав „Младо тракийче“. След чудесните изпълнения на учениците от гимназията прозвуча първият звънец. В духа на добрите български училищни традиции г-жа Драгоева разплисна менче с вода пред осмокласниците с пожеланието: „На добър час!“ и отчупи първата хапка от погачата. Новите ученици прекрачиха първи прага на школото, а след тях – и останалите, заедно с класните си ръководители.

За учебната 2022/2023 година в профилираната гимназия ще се обучават 241 ученици. Училището е с пълен капацитет на педагогически и непедагогически персонал.  52-ма са осмокласниците от новосформираните профилирани паралелки: VIII „А“клас – профил „Математически“ и VIII „Б“ клас – профил „Предприемачески“.

Здрава и успешна учебна година, ученици и учители от ПГ „Св. Климент Охридски“!Статията е публикувана на 15 септември 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »