Първи учебен ден в ПГ по МСС с. Бояново (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Образование

И Професионалната гимназия по механизация в земеделието „Ернесто Че Гевара“ започна учебната 2022/2023 с цветя, музика и приветствия. С пожелание да е спорна, присъствена и здрава. Тази учебна година ще е много различна от досегашните. Почти приключва основният ремонт на учебния корпус, а общежитието – напълно преобразено, ще създава всички условия за живот на момичетата и момчетата. В общежитието всяка стая е със санитарен възел, за двама учащи се, с ново обзавеждане, интернет и телевизия. Енергийната ефективност ще се постига със соларни панели върху покрива на обновената сграда на общежитието.

Учебните стаи и кабинети, както и кухнята и цялата столова, санитарните възли са напълно ремонтирани и с ново обзавеждане чрез европейско финансиране. Храната за учениците е на много достъпни цени и здравословна, защото е свързана със стопанството на училището.

Още преди ремонта, през 2020 г. от общо 193 кандидатстващи институции от цялата страна, ПГ по МСС с. Бояново беше сред 39-те получили плакет и отличителен знак„„Аз гарантирам щастливо детство” в категория „Устойчиво развитие”. И наистина, въпреки перманентните кризи на обществото ни, училището е съхранено от 1937 г. досега. Последните 20 г. това се случва с енергията, предприемчивостта и устойчивостта на екипа и на дългогодишния директор – инж. агр. Димчо Жечев.

 


Статията е публикувана на 16 септември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА