Първи учебен ден в ПГ по МСС с. Бояново (+снимки)

Публикувано преди 3 седмици  |  Образование

И Професионалната гимназия по механизация в земеделието „Ернесто Че Гевара“ започна учебната 2022/2023 с цветя, музика и приветствия. С пожелание да е спорна, присъствена и здрава. Тази учебна година ще е много различна от досегашните. Почти приключва основният ремонт на учебния корпус, а общежитието – напълно преобразено, ще създава всички условия за живот на момичетата и момчетата. В общежитието всяка стая е със санитарен възел, за двама учащи се, с ново обзавеждане, интернет и телевизия. Енергийната ефективност ще се постига със соларни панели върху покрива на обновената сграда на общежитието.

Учебните стаи и кабинети, както и кухнята и цялата столова, санитарните възли са напълно ремонтирани и с ново обзавеждане чрез европейско финансиране. Храната за учениците е на много достъпни цени и здравословна, защото е свързана със стопанството на училището.

Още преди ремонта, през 2020 г. от общо 193 кандидатстващи институции от цялата страна, ПГ по МСС с. Бояново беше сред 39-те получили плакет и отличителен знак„„Аз гарантирам щастливо детство” в категория „Устойчиво развитие”. И наистина, въпреки перманентните кризи на обществото ни, училището е съхранено от 1937 г. досега. Последните 20 г. това се случва с енергията, предприемчивостта и устойчивостта на екипа и на дългогодишния директор – инж. агр. Димчо Жечев.

 Статията е публикувана на 16 септември 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »