Въвеждане на частично бедствено положение в областите Бургас, Хасково и Ямбол заради мигрантския натиск

Публикувано преди 2 години  |  Общество

Заради засиления миграционен натиск от 12:00 часа се обявява частично бедствено положение в три области у нас Бургас, Хасково и Ямбол. Това обяви в Малко Търново служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

По този начин ще се облекчат процедурите за спешен ремонт на горските пътища, които водят до граничната бразда. По думите на Демерджиев 50% от техниката на Гранична полиция е компрометирана заради коловозите, които са се образували по пътищата.

Във връзка със засиления миграционен натиск се въвежда частично бедствено положение в област Ямбол, на основание чл. 50 от Закона за защита при бедствия, ДБ бр. 102 от 19.12.2006 г. съобщават от Областна администрация Ямбол.

Предвид създадената сложна обстановка вследствие на миграционният натиск и създадените предпоставки за загуба на човешки животи, значителни вреди на имуществото на населението и икономиката на страната, както и значителни последици за околната среда в пограничните райони се обявява частични бедствено положение на територията на общините Елхово и Болярово.

Бедственото положение се въвежда от 12:00 часа на 23.09/2022 г.


Статията е публикувана на 23 септември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА