Актуализирайте имейли и телефони за връзка, напомнят от НАП Ямбол

Публикувано преди 1 година  |  Общество

Притежателите на електронен подпис или персонален идентификационен код (ПИК) на НАП да актуализират по електронен път своите имейл адреси и телефони за контакт, апелират от приходната агенция в Ямбол. Данъчните са установили много неактуална контактна информация, което затруднява в значителна степен комуникацията между Агенцията и задължените лица. Актуализирането на данните ще допринесе за подаването на повече и най-вече навременна информация към данъкоплатците и ще спести ненужно напрежение по отношение на пропуснати срокове и дължими плащания. При наличието на актуални имейли за кореспонденция ще е възможно комуникацията с приходната агенция да се извършва изцяло електронно, а не на хартия, подчертават от НАП.

Актуализирането на данните може да се извърши дистанционно чрез портала за електронни услуги на НАП с услугата „Управление на достъпи и на контактна информация“. При всяко актуализиране на имейл, системата изпраща линк на електронна поща, който изисква потвърждение преди промяната да влезе в сила. Смяната на телефон за контакт се извършва в две стъпки, като няма пречка да бъде посочен мобилен номер.

Все повече жители на Ямболска област посещават Салона за обслужване на НАП. Всекидневно се обслужват повече от 200 души. Най-често те внасят здравни или осигурителни вноски, възстановяват здравния си статус, получават удостоверения за наличие или липса на задължения към държавата или погасяват различни глоби и просрочени задължения, за които вече са образувани изпълнителни дела. Най-лесно, удобно и бързо е сумите към републиканския бюджет да се превеждат безплатно чрез електронната услуга на НАП – т.нар. „виртуален ПОС“, както и физически ПОС терминал, поставен в офисите за обслужване на клиенти.

От НАП Ямбол напомнят още и за възможността при наложена глоба или имуществена санкция нарушителите да намалят размера ѝ с 20 процента, ако я заплатят в 14-дневен срок от връчването на наказателното постановление.

 


Статията е публикувана на 29 септември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Назначиха нов шеф на Агенция „Митници София”. Постът заема Павел Манченко. Той ...
Министерството на образованието предлага повторното явяване на матурата да се заплаща. Това ...
Руският президент Владимир Путин няма непосредствени планове да се срещне със семействата ...
Инициативите за управление, предприети от руските власти във временно окупираните територии на ...
Турският Гьозтепе на Станимир Стоилов се намира на второ място в Европа ...
Супер игра на 20 годишния Александър Николов не стигна на Кучине Лубе ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...
Д-р Боряна Георгиева-Стенева завършва медицина в Медицински университет – София през 2017 ...