Седмица на четенето в ДГ ,,Невен“ (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Образование

За пореден път децата от ДГ ,,Невен“ се включиха активно в Националната седмица на четенето от 24 до 28.10.22 г., чрез различни дейности и инициативи, имащи за цел създаване на благоприятна среда за насърчаване на интереса им към четенето и привличане на вниманието им към значимостта на книгите.

Потопени в техния необятен свят, ентусиазираните ,,книголюбители“ изживяха вълшебни и незабравими мигове.

Децата от група ,,Доброта“ с учители  г-жа Даниела Стойкова и г-ца Силвия Тодорова, посетиха градската библиотека към Народно Читалище ,,Развити 1893“  – град Елхово. Там децата се докоснаха до вълшебния свят на книгите, разгледаха детския отдел на библиотеката, отдела за възрастни и се запознаха как могат да станат читатели и да се възползват от възможностите на читалнята. След това децата с много вълнение направиха макет на приказката ,,Червената шапчица“.

Група ,,Бърборани– сладурани“ с учители г-жа Снежана Желева и г-жа Красимира Михалева представиха на децата презентации на приказките ,,Косе Босе“ и ,,Трите прасенца“. Децата се потопиха в света на приказките , като подреждаха пъзели с илюстрации на любими приказки. През седмицата на гости им бяха по-големи деца бивши възпитаници на детската градина, които им четоха и разказваха любими приказки.

Г-жа Петя Дикова и г-жа Кръстина Тодорова от група ,,Детско царство“, поканиха гост  – четец, по-голяма кака на дете от групата, която прочете на децата любимите им приказки ,,Червената шапчица“ и ,, Трите прасенца“. Децата с трепет и вълнение я слушаха , а след което оцветяваха своите любими герои от приказката.

Г-жа Ваня Иванова и г-жа Тонка Хаджиева от група ,,Приятели“ с любезното съдействие на родителите обогатиха с нови книжки библиотеката на групата и четоха приказки и оцветяваха приказни герои.

Група ,,Слънце“ с учители г-жа Марийка Узунова и г-жа Диляна Митева получиха подаръци от родители – книжки с приказки, с което сащо обогатиха библиотекана на групата.

Децата направиха апликация на приказката ,,Дядо вади ряпа“.

Малчуганите демонстрираха умения да правят разказ на приказка по нагледна опора.

Група ,,Усмивка“ с учители г-жа Ваня Узунова и г-жа Дияна Мартинова имаха гости кака Ани и кака Вили също бивши възпитаници на групата, които четоха, разказаха приказки и участваха в забавни игри с децата.

Г-жа Мария Георгиева и г-жа Марина Ковачева от изнесена група ,,Звънче“ – село Гранитово подреждаха последователно сюжета на приказката ,,Рибарят и златната рибка“ от Ал. Пушкин. Задаваха гатанки на децата и ги наградиха с книжки.

Децата от изнесена група ,,Здравец“ – село Лесово с учители г-жа Пенка Янузова и г-жа Венелина Драгоева  изработиха книжки с илюстрации от любими приказки, направиха състезание най-добър разказвач и обогатиха библиотеката на групата.

Всички дейности свързани с непосредственото общуване на децата с книгите провокираха интереса им към тях. Те осъзнаха, че книгата е ,,Прозорец към света“ , че тя може да им ,,говори“ , да им ,,разказва“ , да бъде техен ,,най-добър приятел“ по пътя към знанието!


Статията е публикувана на 31 октомври 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА