ДГ „Невен“: „Цветя за Вас, Будители народни“

Публикувано преди 1 година  |  Образование

„Цветя за Вас, Будители народни“. Под това мото премина деня посветен на народните будители в ДГ “Невен“. В детска градина „Невен“ град Елхово и филиалните групи в селата Гранитово и Лесово по повод празника бяха организирани различни дейности. Изработиха табла на признателност, които окачиха в обособените „Кътове на знанието“, с които разполага всяка група.

Децата от група ,,Усмивка“ с учители г-жа Диана Мартинова и г-жа Ваня Узунова посетиха Етнографско – археологически музей – гр. Елхово, където г-жа Милена Колева запозна малчуганите с експонатите на музея  и изнесе беседа на тема 1 ноември.

Децата от група ,,Доброта“ с учители г-жа Даниела Стойкова и г-ца Силвия Тодорова отбелязаха празника, като изработиха табла, рецитираха стихове и пяха песни пред  децата от група ,,Детско царство“ с учители г-жа Петя Дикова и г-жа Кръстина Тодорова. Двете групи поднесоха цветя пред портретите на будители оставили видна следа в историята ни с делата си.

Цветя пред „Таблото на признателност“ в групата си поднесоха и децата от  група „Приятели“ с учители г-жа Ваня Иванова и г-жа Тонка Хаджиева.

Група ,,Слънце“ с учители г-жа Марийка Узунова и г-жа Диляна Митева прожектираха презентация по темата, проведоха беседа по портрети на видни за историята ни личности. Подреждаха пъзели и пяха тематични песни.

Група ,,Бърборани- сладурани“ с учители г-жа Красимира Михалева и г-жа Снежана Желева подредиха своето табло по повод празника и пяха песни посветени на будителите.

Изнесена група ,,Здравец“ – село Лесово с учители г-жа Венелина Драгоева и г-жа Пенка Янузова рецитираха стихотворения и оцветяваха ликове на будители и с тях изработиха красиво табло.

В село Гранитово, децата от група ,,Звънче“ с учители г-жа Мария Георгиева и г-жа Марина Ковачева отбелязаха празника с беседа и изпълниха песента ,,Де е България“.

Поклон пред народните будители!

Честит празник, българи!


Статията е публикувана на 1 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА