С почести изпратиха младши инспектор Петър Бъчваров в последния му път

Публикувано преди 1 година  |  Общество

Много близки, приятели и колеги на убития край границата младши инспектор Петър Бъчваров дойдоха в Елхово, за да си вземат последно сбогом на поклонението пред тленните му останки, съобщава БНТ.

За проявен героизъм и смелост и за изключителни постижения в борбата с престъпността и опазването на реда, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев присъди на Петър Бъчваров посмъртно Почетния знак на МВР.

С включени сирени и едноминутно мълчание  точно в 12:00 часа служители на реда в цялата страна почетоха паметта на Петър Бъчваров.

Министър Демерджиев обеща, че ще направи всичко възможно извършителите на престъплението да получат възможно най-тежко наказание, както и да се подобри сигурността на служителите, които охраняват границата ни. Иван Демерджиев прочете и съболезнователен адрес от президента Румен Радев.

Освен вътрешния министър, да се поклонят пред паметта на убития полицай в Елхово дойдоха още главният секретар на МВР Петър Тодоров и директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Росица Димитрова.

По желание на родителите му младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде погребан в униформа на „Гранична полиция„.

Във връзка с трагичната кончина на младши инспектор Петър Бъчваров и в знак на съпричастност към болката на близките и роднините Община Елхово обяви 9 ноември за Ден на траур на територията на общината.

 


Статията е публикувана на 9 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА