Есенен празник в детска градина „Невен“ (+снимки)

Публикувано преди 3 седмици  |  Образование

Малчуганите от детска градина „Невен“ казаха „Добре дошла“ на Есента….

Един уникално красив сезон с толкова много цветове. Неслучайно есента е наричана златна. Усещането за изобилие, благодат и златистите багри на листопада се сливат в един прекрасен и вълнуващ ритъм. С такова настроение децата проведоха традиционния есенен празник. В него взеха участие всички групи на детската градина под ръководството на музикалния педагог старши учител г-жа Ангелова. С песни, стихове и танци децата поздравиха дългоочакваната гостенка Есента.

Децата от група „Приятели“ с учители г-жа Иванова и г-жа Хаджиева поздравиха гостенката  с песни-игри „Пляскай с ръчички“, „Вятър люшка клони“ и народен танц „Весело хоро“.

Малките възпитаници на група „Детско царство“ с учители г-жа Дикова и г-жа Тодорова посветиха деня на златната есен и на здравето и здравословния начин на хранене. Малчуганите се забавляваха с танците „Зеленчуци“, „Есен“  и разбраха колко са полезни плодовете и зеленчуците и как ни помагат да сме здрави.  Децата влязоха в ролеви взаимоотношения – бяха облечени с пъстри костюми на плодове и зеленчуци изработени от техните родители.

Група „Бърборани-сладурани“ с учители г-жа Михалева и г-жа Желева рецитираха стихове за есента, изпяха песните „Есен“ и „Песен за дъждовните капки“.

Децата се забавляваха и с музикално-интерактивната игра “Разходка в гората“.

Група „Доброта“ с учители г-жа Стойкова и г-ца Тодорова  се представиха с песните „Щастлива песничка“ и „Капят  листата“.

Група  „Слънце“ с учители г-жа Узунова и г-жа Митева поздравиха Есента с песните „Гроздобер“ и „Моите витамини“. Бъдещите първокласници от група „Усмивка“ с учители г-жа Ваня Узунова и г-жа Дияна Мартинова посрещнаха „Златната есен“ с мюзикъла „Дъжд“, и „Разходка в гората“.

Изнесените групи в селата Лесово и Гранитово отбелязаха празника с много песни, танци, стихчета, гатанки, и приповдигнато настроение.Статията е публикувана на 15 ноември 2022ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка (+снимки)
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че ... прочети още »
Патронен празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
В годината, в която се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от ... прочети още »
Две повдигнати обвинения срещу грузинец за трафик на мигранти след пътен инцидент с 18 мигранти близо до град Елхово
На 30 ноември, около 19 часа, непосредствено преди град Елхово, джип с мигранти, следван от служители на ... прочети още »
Полицията в град Елхово иззе две хартиени пликчета съдържащи метамфетамин при проверка
Вчера, в град Елхово, в хода на полицейска операция е спрян за проверка лек автомобил, управляван от ... прочети още »
МИГ – Елхово-Болярово се срещна с ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
На 28 ноември 2022 година, в два от кабинетите на ПГ „Св. Климент Охридски“, представители на Местна ... прочети още »