Есенен празник в детска градина „Невен“ (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Образование

Малчуганите от детска градина „Невен“ казаха „Добре дошла“ на Есента….

Един уникално красив сезон с толкова много цветове. Неслучайно есента е наричана златна. Усещането за изобилие, благодат и златистите багри на листопада се сливат в един прекрасен и вълнуващ ритъм. С такова настроение децата проведоха традиционния есенен празник. В него взеха участие всички групи на детската градина под ръководството на музикалния педагог старши учител г-жа Ангелова. С песни, стихове и танци децата поздравиха дългоочакваната гостенка Есента.

Децата от група „Приятели“ с учители г-жа Иванова и г-жа Хаджиева поздравиха гостенката  с песни-игри „Пляскай с ръчички“, „Вятър люшка клони“ и народен танц „Весело хоро“.

Малките възпитаници на група „Детско царство“ с учители г-жа Дикова и г-жа Тодорова посветиха деня на златната есен и на здравето и здравословния начин на хранене. Малчуганите се забавляваха с танците „Зеленчуци“, „Есен“  и разбраха колко са полезни плодовете и зеленчуците и как ни помагат да сме здрави.  Децата влязоха в ролеви взаимоотношения – бяха облечени с пъстри костюми на плодове и зеленчуци изработени от техните родители.

Група „Бърборани-сладурани“ с учители г-жа Михалева и г-жа Желева рецитираха стихове за есента, изпяха песните „Есен“ и „Песен за дъждовните капки“.

Децата се забавляваха и с музикално-интерактивната игра “Разходка в гората“.

Група „Доброта“ с учители г-жа Стойкова и г-ца Тодорова  се представиха с песните „Щастлива песничка“ и „Капят  листата“.

Група  „Слънце“ с учители г-жа Узунова и г-жа Митева поздравиха Есента с песните „Гроздобер“ и „Моите витамини“. Бъдещите първокласници от група „Усмивка“ с учители г-жа Ваня Узунова и г-жа Дияна Мартинова посрещнаха „Златната есен“ с мюзикъла „Дъжд“, и „Разходка в гората“.

Изнесените групи в селата Лесово и Гранитово отбелязаха празника с много песни, танци, стихчета, гатанки, и приповдигнато настроение.


Статията е публикувана на 15 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА