Стартираха дейностите по реконструкция на водопровода по ул. „Момчил Войвода“ в Елхово

Публикувано преди 3 седмици  |  Общество

Започнаха строително – монтажните работи на обект “Реконструкция на водопровод по ул.”Момчил Войвода” в участъка от ул.”Охрид“ до Ул. „Ангел Вълев“. Обектът е включен в капиталовата програма на Община Елхово и е на стойност малко над 89 000 лв. Строител на обекта е фирма “СВОИ-2000” ЕООД-Ямбол, със срок на изпълнение един месец.

Участъците за подмяна на водопровода по улица „Момчил Войвода“ са в обхват от ул. „Охрид“ до ул. „Асен Златаров“ и от ул. „Асен Златаров“ до ул. „Ангел Вълев“. Общата дължина е 242,30 м.

Предмет на строителството е подмяната на уличния  водопровод с тръби от полиетилен висока плътност. Полагането на новите тръбопроводи ще се извърши по безтраншейна /безизкопна/ технология на прокопаване на трасетата им, чрез т.нар. управляемо директно пробиване на почвения слой.

По новопроектираната водопроводна мрежа ще бъдат изградени още противопожарни хидранти, спирателни кранове, опорни блокове, както и сградните водопроводни отклонения към прилежащите имоти.

Водоснабдяването на град Елхово и селата се извършва основно от две групи в експлоатация: Воден – Елхово и Голямо Шарково. В общината няма населено място без водоснабдяване. Изградената водоснабдителна система осигурява вода на 100% от населението в града. Външните водопроводи са с дължина 106 км, а вътрешната водоразпределителна мрежа е приблизително 38 км и осигурява включванията на 2505 броя сградни отклонения. Общата дължина на мрежата до момента е 38 224 м. За периода от 1995 до 2022 г подменената мрежа е около 30 км.

За изпълнението на обекта в срок е въведен график за ограничаване на движението на товарни автомобили през периода от време 8.00 до 17.00часа. Предвидени са и мерки за осигуряване на минимални прекъсвания на водоснабдяването на отделните зони на града.

В резултат от реконструкцията на поредния участък от водопроводната мрежа ще се намали аварийността на водоснабдителната инфраструктура и ще се повиши ефективността на услугите, предоставяни от ВиК оператора в агломерация Елхово.

Ремонтните дейности на улична мрежа на територията на община Елхово е в непрекъснат процес. Продължават усилията по изготвяне на още проекти и процедури за реконструкция, рехабилитация и изграждане на обекти от уличната мрежа.Статията е публикувана на 15 ноември 2022ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка (+снимки)
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че ... прочети още »
Патронен празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
В годината, в която се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от ... прочети още »
Две повдигнати обвинения срещу грузинец за трафик на мигранти след пътен инцидент с 18 мигранти близо до град Елхово
На 30 ноември, около 19 часа, непосредствено преди град Елхово, джип с мигранти, следван от служители на ... прочети още »
Полицията в град Елхово иззе две хартиени пликчета съдържащи метамфетамин при проверка
Вчера, в град Елхово, в хода на полицейска операция е спрян за проверка лек автомобил, управляван от ... прочети още »
МИГ – Елхово-Болярово се срещна с ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
На 28 ноември 2022 година, в два от кабинетите на ПГ „Св. Климент Охридски“, представители на Местна ... прочети още »