Стартираха дейностите по реконструкция на водопровода по ул. „Момчил Войвода“ в Елхово

Публикувано преди 1 година  |  Общество

Започнаха строително – монтажните работи на обект “Реконструкция на водопровод по ул.”Момчил Войвода” в участъка от ул.”Охрид“ до Ул. „Ангел Вълев“. Обектът е включен в капиталовата програма на Община Елхово и е на стойност малко над 89 000 лв. Строител на обекта е фирма “СВОИ-2000” ЕООД-Ямбол, със срок на изпълнение един месец.

Участъците за подмяна на водопровода по улица „Момчил Войвода“ са в обхват от ул. „Охрид“ до ул. „Асен Златаров“ и от ул. „Асен Златаров“ до ул. „Ангел Вълев“. Общата дължина е 242,30 м.

Предмет на строителството е подмяната на уличния  водопровод с тръби от полиетилен висока плътност. Полагането на новите тръбопроводи ще се извърши по безтраншейна /безизкопна/ технология на прокопаване на трасетата им, чрез т.нар. управляемо директно пробиване на почвения слой.

По новопроектираната водопроводна мрежа ще бъдат изградени още противопожарни хидранти, спирателни кранове, опорни блокове, както и сградните водопроводни отклонения към прилежащите имоти.

Водоснабдяването на град Елхово и селата се извършва основно от две групи в експлоатация: Воден – Елхово и Голямо Шарково. В общината няма населено място без водоснабдяване. Изградената водоснабдителна система осигурява вода на 100% от населението в града. Външните водопроводи са с дължина 106 км, а вътрешната водоразпределителна мрежа е приблизително 38 км и осигурява включванията на 2505 броя сградни отклонения. Общата дължина на мрежата до момента е 38 224 м. За периода от 1995 до 2022 г подменената мрежа е около 30 км.

За изпълнението на обекта в срок е въведен график за ограничаване на движението на товарни автомобили през периода от време 8.00 до 17.00часа. Предвидени са и мерки за осигуряване на минимални прекъсвания на водоснабдяването на отделните зони на града.

В резултат от реконструкцията на поредния участък от водопроводната мрежа ще се намали аварийността на водоснабдителната инфраструктура и ще се повиши ефективността на услугите, предоставяни от ВиК оператора в агломерация Елхово.

Ремонтните дейности на улична мрежа на територията на община Елхово е в непрекъснат процес. Продължават усилията по изготвяне на още проекти и процедури за реконструкция, рехабилитация и изграждане на обекти от уличната мрежа.


Статията е публикувана на 15 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА