Ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово отбелязаха Световната седмица на предприемачеството

Публикувано преди 1 година  |  Образование

Инициативата е международна кампания, която има за цел да подпомогне младите хора, да развият предприемаческо мислене и поведение. В ПГ „Св. Климент Охридски“ Световната седмица на предприемачеството (14 – 20 ноември 2022 г.) беше отбелязана с изнесен урок и с изработено от възпитаници на училището, табло.

Учениците от X-Б клас, обучаващи се в паралелка с профил „Предприемачески“, и техният преподавател по предприемачество – Миглена Арабаджиева, проведоха урок на тема: „Планиране на производството“. Те посетиха Фирма „Хляб и хлебни изделия“ ЕООД гр. Елхово, имайки възможност да проследят пътя на една успешна бизнес идея.

Десетокласниците се запознаха с организацията на работа на фирмата, с технологията и механизацията на производство на хляб и закуски. Те коментираха наблюдаваните дейности, включени в един производствен цикъл: оформяне на хляба, втасване, изпичане… По този начин знанията отново бяха приложени в реалната практика. Срещата с работниците беше ползотворна и обогатяваща знанията на учениците за производствената сфера – механизацията на производство, формата на организация на производствения процес. За проявения интерес и за показаните знания, децата получиха подаръци.

Във фоайето на гимназията учениците от VIII-Б и IX-Б клас изработиха и поставиха табло с рисунки и с кратки текстове по темите: „Моята идея ще промени света“ и „Каква ще бъде храната на бъдещето?“.

Реализираните дейности, свързани със Световната седмица на предприемачеството, са част от иновационните практики на ПГ „Св. Климент Охридски“.


Статията е публикувана на 18 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА