Ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово отбелязаха Световната седмица на предприемачеството

Публикувано преди 2 седмици  |  Образование

Инициативата е международна кампания, която има за цел да подпомогне младите хора, да развият предприемаческо мислене и поведение. В ПГ „Св. Климент Охридски“ Световната седмица на предприемачеството (14 – 20 ноември 2022 г.) беше отбелязана с изнесен урок и с изработено от възпитаници на училището, табло.

Учениците от X-Б клас, обучаващи се в паралелка с профил „Предприемачески“, и техният преподавател по предприемачество – Миглена Арабаджиева, проведоха урок на тема: „Планиране на производството“. Те посетиха Фирма „Хляб и хлебни изделия“ ЕООД гр. Елхово, имайки възможност да проследят пътя на една успешна бизнес идея.

Десетокласниците се запознаха с организацията на работа на фирмата, с технологията и механизацията на производство на хляб и закуски. Те коментираха наблюдаваните дейности, включени в един производствен цикъл: оформяне на хляба, втасване, изпичане… По този начин знанията отново бяха приложени в реалната практика. Срещата с работниците беше ползотворна и обогатяваща знанията на учениците за производствената сфера – механизацията на производство, формата на организация на производствения процес. За проявения интерес и за показаните знания, децата получиха подаръци.

Във фоайето на гимназията учениците от VIII-Б и IX-Б клас изработиха и поставиха табло с рисунки и с кратки текстове по темите: „Моята идея ще промени света“ и „Каква ще бъде храната на бъдещето?“.

Реализираните дейности, свързани със Световната седмица на предприемачеството, са част от иновационните практики на ПГ „Св. Климент Охридски“.Статията е публикувана на 18 ноември 2022ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка (+снимки)
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че ... прочети още »
Патронен празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
В годината, в която се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от ... прочети още »
Две повдигнати обвинения срещу грузинец за трафик на мигранти след пътен инцидент с 18 мигранти близо до град Елхово
На 30 ноември, около 19 часа, непосредствено преди град Елхово, джип с мигранти, следван от служители на ... прочети още »
Полицията в град Елхово иззе две хартиени пликчета съдържащи метамфетамин при проверка
Вчера, в град Елхово, в хода на полицейска операция е спрян за проверка лек автомобил, управляван от ... прочети още »
МИГ – Елхово-Болярово се срещна с ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
На 28 ноември 2022 година, в два от кабинетите на ПГ „Св. Климент Охридски“, представители на Местна ... прочети още »