Ден на християнското семейство в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово (+снимки)

Публикувано преди 2 седмици  |  Образование

Домът – пристан, пламък, уютен свят, споделени мисли, сбъднати мечти…

Семейството – обич, топла прегръдка, ласка, изтрита от бузките сълзица, протегнати ръчички, неповторима усмивка, ценен подарък, щастие…

21 ноември – Въведение Богородично (Ден на православната християнска младеж и семейство) е на особена почит в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово.

Учениците от най-старото училище в Елхово отбелязаха този ден с различни инициативи. Първокласниците научиха от представените им презентации, че семейството е символ на доброто, на любовта и опората.  Децата с искрящи очички изброяваха християнските добродетели.

С трепет и вълнение учениците от втори, трети и четвърти клас рецитираха стихове, оцветяваха и изработиха най-красиви творения за своите семейства – рисунки, картички, поздравителни адреси и благодарствени писма.

В групите за целодневна организация на учебния ден, децата с възторг и умиление разказваха за своите родители, изпъстриха рисунки и ги представиха по интерактивен начин. С умения и талант изработиха грамоти за най-добро и задружно семейство. С красиви букви и скрита благодарност  преписваха стихове от известни наши поети и представиха своето лично творчество – стихотворения и съчинения на тема «Моето семейство».

Изработените  предмети от децата и семейните фотоси от библиотекаря украсиха фоайетата, класните стаи и коридорите на пъстрото ни училището. То заприлича на цветна палитра, изпълнено с домашен уют и топлота.

Учениците от прогимназиален етап беседваха в часа на класа върху ценностната система на семейството, изразяваха мнение, че техните родители са тези, които винаги  ги подкрепят.

Днес, 21 ноември, в Деня на християнското семейство децата от предучилищната група изпълниха сърцата на своите родители с щастие и гордост. Вълшебен беше техният подарък – прекрасно тържество, посветено на светлия празник.

Ученици от училището отправиха най-искрените си пожелания за любов, споделени мигове и щастие към своите семейства с чудесното изпълнение на „Песен за семейството”.

Денят на християнското семейство е добър повод да се събере и забързаното, задъхано съвременно българско семейство. И всеки от нас              да остави проблемите си навън, до пътната врата, да посвети вечерта на          най-близките си, да освободи душата си и я зареди с обич, топлина и благост.

И нека не забравяме, че семейството и днес е храм, в който трябва да се учим на вярност и добро. Нека изграждаме домове в сърцата си! За идните дни…Статията е публикувана на 21 ноември 2022ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка (+снимки)
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че ... прочети още »
Патронен празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
В годината, в която се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от ... прочети още »
Две повдигнати обвинения срещу грузинец за трафик на мигранти след пътен инцидент с 18 мигранти близо до град Елхово
На 30 ноември, около 19 часа, непосредствено преди град Елхово, джип с мигранти, следван от служители на ... прочети още »
Полицията в град Елхово иззе две хартиени пликчета съдържащи метамфетамин при проверка
Вчера, в град Елхово, в хода на полицейска операция е спрян за проверка лек автомобил, управляван от ... прочети още »
МИГ – Елхово-Болярово се срещна с ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
На 28 ноември 2022 година, в два от кабинетите на ПГ „Св. Климент Охридски“, представители на Местна ... прочети още »