Ден на християнското семейство в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Наука

Домът – пристан, пламък, уютен свят, споделени мисли, сбъднати мечти…

Семейството – обич, топла прегръдка, ласка, изтрита от бузките сълзица, протегнати ръчички, неповторима усмивка, ценен подарък, щастие…

21 ноември – Въведение Богородично (Ден на православната християнска младеж и семейство) е на особена почит в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово.

Учениците от най-старото училище в Елхово отбелязаха този ден с различни инициативи. Първокласниците научиха от представените им презентации, че семейството е символ на доброто, на любовта и опората.  Децата с искрящи очички изброяваха християнските добродетели.

С трепет и вълнение учениците от втори, трети и четвърти клас рецитираха стихове, оцветяваха и изработиха най-красиви творения за своите семейства – рисунки, картички, поздравителни адреси и благодарствени писма.

В групите за целодневна организация на учебния ден, децата с възторг и умиление разказваха за своите родители, изпъстриха рисунки и ги представиха по интерактивен начин. С умения и талант изработиха грамоти за най-добро и задружно семейство. С красиви букви и скрита благодарност  преписваха стихове от известни наши поети и представиха своето лично творчество – стихотворения и съчинения на тема «Моето семейство».

Изработените  предмети от децата и семейните фотоси от библиотекаря украсиха фоайетата, класните стаи и коридорите на пъстрото ни училището. То заприлича на цветна палитра, изпълнено с домашен уют и топлота.

Учениците от прогимназиален етап беседваха в часа на класа върху ценностната система на семейството, изразяваха мнение, че техните родители са тези, които винаги  ги подкрепят.

Днес, 21 ноември, в Деня на християнското семейство децата от предучилищната група изпълниха сърцата на своите родители с щастие и гордост. Вълшебен беше техният подарък – прекрасно тържество, посветено на светлия празник.

Ученици от училището отправиха най-искрените си пожелания за любов, споделени мигове и щастие към своите семейства с чудесното изпълнение на „Песен за семейството”.

Денят на християнското семейство е добър повод да се събере и забързаното, задъхано съвременно българско семейство. И всеки от нас              да остави проблемите си навън, до пътната врата, да посвети вечерта на          най-близките си, да освободи душата си и я зареди с обич, топлина и благост.

И нека не забравяме, че семейството и днес е храм, в който трябва да се учим на вярност и добро. Нека изграждаме домове в сърцата си! За идните дни…Статията е публикувана на 21 ноември 2022

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Асен Василев от Брюксел: До февруари ще получим 700 милиона евро по ПВУ
България очаква второ плащане от средствата на ЕС за възстановяването на икономиките от пандемията до февруари, съобщи ...
Ръководството на Министерството на отбраната се срещна с Клуба на военните аташета, акредитирани в София
Ежегодната годишна среща на министъра на отбраната Тодор Тагарев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов с ...
Джо Байдън vs. Републиканската партия! Белият дом прави крачка назад заради военната помощ за Израел и Украйна
Администрацията на Джо Байдън обмисля да въведе нови ограничения за търсещите убежище в САЩ и да опрости ...
Тайван: Китай подготвя солидна намеса в изборите на острова
Високопоставени китайски ръководители са се срещнали в началото на този месец, за да "координират" действията на китайското ...
Владимир Путин: Западната военна техника очевидно не е непобедима
"Руските войници напълно разсеяха илюзията, че западната военна техника е неуязвима по време на военните действия". Това ...
Вашингтон има специален план за управлението на Газа след войната! Бенямин Нетаняху остава твърдо против
Палестинската автономна власт работи с представители на САЩ по план за управлението на ивицата Газа след края ...
„Златната арка“ пред патриаршеската катедрала ще бъде премахната
Столичната община (СО) съобщи, че временната арка на пл. “Св. Александър Невски” ще бъде премахната и ще ...
Общински служител отива на съд за подкуп от 4000 лева
Общински служител в Генерал Тошево е предаден на съд за искане и получаване на подкуп. Поводът е ...