Улица Марица в град Елхово е вече изцяло обновена (+снимки)

Публикувано преди 1 седмица  |  Общество

Приключиха строително-монтажните работи на обект „Основен ремонт на ул. „Марица“ в участъка от ул. „Търговска“ до ул. „Велико Търново“. Изпълнител е ДЗЗД МАРИЦА 2022 –Ямбол, а стойността на целия инвестиционен проект с всички дейности към него е 102 390 лв. Средствата са осигурени от централния бюджет за общината, а ремонтът на улицата е включен в капиталовата програма на Община Елхово за текущата година.

Улица „Марица“ се намира в източната част на града и е с дължина 1400 метра. Тя е втората по-дължина улица в град Елхово. В по-голямата си част тя бе обновена през 2017 година, но участъка, който е с дължина 350 метра бе последната част от тази улица, която не бе обновена. Тя бе в лошо състояние с множество пукнатини, кръпки и неравности, което затрудняваше отводняването и безопасното преминаване на автомобилите в този участък.

Днес, улицата е с напълно нов облик с положен плътен асфалтобетон и всички свързани с това строително-монтажни работи. При първа техническа възможност ще бъде положена нова пътна маркировка и поставянето на пътни знаци по обновения участък от улицата.

Община Елхово продължава да търси различни възможности и да полага всички усилия за обновяване, реконструкция  и рехабилитация на уличната мрежа в града и населените места за осигуряването на комфорта и безопасността на жители и гости.Статията е публикувана на 24 ноември 2022ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка (+снимки)
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че ... прочети още »
Патронен празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
В годината, в която се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от ... прочети още »
Две повдигнати обвинения срещу грузинец за трафик на мигранти след пътен инцидент с 18 мигранти близо до град Елхово
На 30 ноември, около 19 часа, непосредствено преди град Елхово, джип с мигранти, следван от служители на ... прочети още »
Полицията в град Елхово иззе две хартиени пликчета съдържащи метамфетамин при проверка
Вчера, в град Елхово, в хода на полицейска операция е спрян за проверка лек автомобил, управляван от ... прочети още »
МИГ – Елхово-Болярово се срещна с ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
На 28 ноември 2022 година, в два от кабинетите на ПГ „Св. Климент Охридски“, представители на Местна ... прочети още »