Засиленият мигрантски натиск бе определен като основен проблем по време на среща между прокуратурата, полицията и местната власт в Ямболска област

Публикувано преди 1 година  |  Общество

Справянето със засиления мигрантски натиск бе определено като основна цел по време на среща на представители на прокуратурата, полицията, областният управител и кметове на общини, намиращи се на територията на Ямболския съдебен район.

Работната среща бе проведена по инициатива на Окръжния прокурор на Ямбол – Дойчин Дойчев. На съвещанието присъстваха прокурор Мина Грънчарова – административен ръководител на Районна прокуратура-Ямбол, областният управител Георги Чалъков, кметовете на общините Тунджа, Елхово, Стралджа, Болярово, двама заместник кметове на община Ямбол, както и комисар Атанас Атанасов – зам.-директор на ОД на МВР-Ямбол.

Обсъдени бяха въпроси, свързани със състоянието и динамиката на престъпността в съдебния район и необходимостта от активното взаимодействие между правоохранителните органи и органите на местната власт за успешното й противодействие.

Акцент бе поставен върху противодействието на битовата престъпност, пътнотранспортните произшествия, престъпленията, свързани с употреба на наркотични вещества, и засиленият мигрантски натиск.

Участниците в работната среща се обединиха около разбирането, че успешното противодействие на престъпността може да бъде осъществено чрез ефективно сътрудничество между всички институции.


Статията е публикувана на 28 ноември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА