Коледно тържество се състоя в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово (+снимки)

Публикувано преди 1 месец  |  Образование

Отброяваме последните дни до святата коледна нощ, когато всеки от нас ще си пожелае това, което най-силно иска и ще повярва, че със светлината на Рождество то ще се случи.

Веднъж в годината е Коледа! Но неведнъж в годината са ни  нужни доброта, милосърдие и надежда. В очакване на по-добри дни, семейно щастие и благоденствие учениците на основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ обединиха сили и талант за подготовката на своето коледно тържество.

Денят започна с коледен базар, събрал сръчността на децата, учениците от начален курс, групите за целодневно обучение и техните учители. Всеки си хареса по нещо, а събраните средства са с благотворителна цел в полза на възпитаниците на училището.

Началото на празничния концерт даде изпълнението на балетна група от читалище „Развитие“. Гостите и участниците в програмата, бяха развълнувани и изпълнени с оживление и настроение.

Най-малките възпитаници на детската градина към училището се появиха на сцената и запяха песента на неуморните джуджета. След това приседнаха до Дядо Коледа и неговата помощничка Снежанка.  Настроението на всички бе приповдигнато, а желанието за  участие още по-голямо.

Представен бе „Танц на снежинките“ от II“Б“ клас, а песента „Сурвакари“ изпяха учениците от III „А“ и III „Б“ клас.

Водещите момичета, представяха с весели стихчета участниците в концерта.

Програмата продължи с народната песен „Ай,да идем, Яно“ в изпълнение на четвъртокласниците. Групата за Занимания по интереси „Пъстра огърлица“ представи песен на английски език и песента „Бяла Коледа“.

Забавата продължи с изпълнение на ученици от VII-ми клас, които отведоха присъстващите в залата в света на народното творчество. Щастливи аплодисменти предизвикаха участниците в Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“ с представените песни „Чичовите конье“ и „Вечерай, Радо“.

Танцьори от ОДК изпълниха народни танци и останаха на сцената в пъстри премени да посрещат коледарите.

Добри гости коледари по стар български обичай, пяха песни за здраве, плодородие и благополучие през новата година. Пяха за момата, за ергена и пресъздадоха част от коледарския обичай. Групата представи непреходните български традиции с „Коледарска благословия“. Те поздравиха стопаните и получиха дарове – кравай и плодове.

Поздравително слово към гости, учители, ученици и служители бе отправено от г-жа Снежина Добрева – директор на училището. Тя пожела на всички да имат успех, радост и удовлетворение от постигнатото в името на бъдещето на училището. Да бъде радост в очите и мир в душите.

След последните вокални изпълнения на песента „Весела Коледа“ се изви голямо хоро за радост на всички.

Многообразната и богата програма, посветена на коледния празник, премина при голям интерес, весело настроение и радостно оживление.

Нека посрещнем предстоящите празници с топлина в сърцето, със светлина в душата и вяра в новото начало.

Да бъде Коледата незабравима и Новата 2023 година неповторима!Статията е публикувана на 20 декември 2022


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »