Коледно тържество се състоя в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Образование

Отброяваме последните дни до святата коледна нощ, когато всеки от нас ще си пожелае това, което най-силно иска и ще повярва, че със светлината на Рождество то ще се случи.

Веднъж в годината е Коледа! Но неведнъж в годината са ни  нужни доброта, милосърдие и надежда. В очакване на по-добри дни, семейно щастие и благоденствие учениците на основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ обединиха сили и талант за подготовката на своето коледно тържество.

Денят започна с коледен базар, събрал сръчността на децата, учениците от начален курс, групите за целодневно обучение и техните учители. Всеки си хареса по нещо, а събраните средства са с благотворителна цел в полза на възпитаниците на училището.

Началото на празничния концерт даде изпълнението на балетна група от читалище „Развитие“. Гостите и участниците в програмата, бяха развълнувани и изпълнени с оживление и настроение.

Най-малките възпитаници на детската градина към училището се появиха на сцената и запяха песента на неуморните джуджета. След това приседнаха до Дядо Коледа и неговата помощничка Снежанка.  Настроението на всички бе приповдигнато, а желанието за  участие още по-голямо.

Представен бе „Танц на снежинките“ от II“Б“ клас, а песента „Сурвакари“ изпяха учениците от III „А“ и III „Б“ клас.

Водещите момичета, представяха с весели стихчета участниците в концерта.

Програмата продължи с народната песен „Ай,да идем, Яно“ в изпълнение на четвъртокласниците. Групата за Занимания по интереси „Пъстра огърлица“ представи песен на английски език и песента „Бяла Коледа“.

Забавата продължи с изпълнение на ученици от VII-ми клас, които отведоха присъстващите в залата в света на народното творчество. Щастливи аплодисменти предизвикаха участниците в Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“ с представените песни „Чичовите конье“ и „Вечерай, Радо“.

Танцьори от ОДК изпълниха народни танци и останаха на сцената в пъстри премени да посрещат коледарите.

Добри гости коледари по стар български обичай, пяха песни за здраве, плодородие и благополучие през новата година. Пяха за момата, за ергена и пресъздадоха част от коледарския обичай. Групата представи непреходните български традиции с „Коледарска благословия“. Те поздравиха стопаните и получиха дарове – кравай и плодове.

Поздравително слово към гости, учители, ученици и служители бе отправено от г-жа Снежина Добрева – директор на училището. Тя пожела на всички да имат успех, радост и удовлетворение от постигнатото в името на бъдещето на училището. Да бъде радост в очите и мир в душите.

След последните вокални изпълнения на песента „Весела Коледа“ се изви голямо хоро за радост на всички.

Многообразната и богата програма, посветена на коледния празник, премина при голям интерес, весело настроение и радостно оживление.

Нека посрещнем предстоящите празници с топлина в сърцето, със светлина в душата и вяра в новото начало.

Да бъде Коледата незабравима и Новата 2023 година неповторима!


Статията е публикувана на 20 декември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА