Работна среща на общинска администрация с директори на образователни, социални и културни институции

Публикувано преди 1 седмица  |  Общество

Във връзка с приетия Закон за прилагане на разпоредбите на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г., ПМС №7/19 януари 2023 година и издадени указания на Министерството на финансите се проведе работна среща, организирана от общинска администрация.

На срещата присъстваха г-н Петър Киров – кмет на Община Елхово, г-жа Жана Драгоева – началник отдел „Бюджет, финанси и ТРЗ” и второстепенните разпоредители – директори на училища, детски градини, социални услуги и културни институции.

Целта на срещата бе запознаване, както с приетите промени в нормативните актове, така и новите моменти и изисквания, които следва да бъдат спазвани при тяхната работа. Кметът  на Община Елхово заяви, че са осигурени необходимите средства за трудовите възнаграждения и осигуровките на всички звена, като нивото им се запазва спрямо декември 2022 година. Г-жа Драгоева насочи вниманието към спазване на въведените законови ограничения и уведоми присъстващите за размера на месечното финансиране и сроковете за предоставянето на средствата, обезпечаващи нормалното функциониране на дейността им.

Всички директори и ръководители ще получат писмени указания за по – нататъшните си действия от общинска администрация, а те от своя страна трябва да изготвят предложения за капиталови разходи през бюджетната 2023 година, като опишат наименованието на обекта, заложените дейности и тяхната стойност. Същите ще бъдат разгледани на последващо заседание на ОбС-Елхово и включени в капиталовата програма на Община Елхово.

Всички тези указания, както и действията свързани с тяхното прилагане, остават в сила до приемане на Закон за държавния бюджет на Р България за 2023 г.Статията е публикувана на 23 януари 2023


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »