Работна среща на общинска администрация с директори на образователни, социални и културни институции

Публикувано преди 2 месеца  |  Общество

Във връзка с приетия Закон за прилагане на разпоредбите на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г., ПМС №7/19 януари 2023 година и издадени указания на Министерството на финансите се проведе работна среща, организирана от общинска администрация.

На срещата присъстваха г-н Петър Киров – кмет на Община Елхово, г-жа Жана Драгоева – началник отдел „Бюджет, финанси и ТРЗ” и второстепенните разпоредители – директори на училища, детски градини, социални услуги и културни институции.

Целта на срещата бе запознаване, както с приетите промени в нормативните актове, така и новите моменти и изисквания, които следва да бъдат спазвани при тяхната работа. Кметът  на Община Елхово заяви, че са осигурени необходимите средства за трудовите възнаграждения и осигуровките на всички звена, като нивото им се запазва спрямо декември 2022 година. Г-жа Драгоева насочи вниманието към спазване на въведените законови ограничения и уведоми присъстващите за размера на месечното финансиране и сроковете за предоставянето на средствата, обезпечаващи нормалното функциониране на дейността им.

Всички директори и ръководители ще получат писмени указания за по – нататъшните си действия от общинска администрация, а те от своя страна трябва да изготвят предложения за капиталови разходи през бюджетната 2023 година, като опишат наименованието на обекта, заложените дейности и тяхната стойност. Същите ще бъдат разгледани на последващо заседание на ОбС-Елхово и включени в капиталовата програма на Община Елхово.

Всички тези указания, както и действията свързани с тяхното прилагане, остават в сила до приемане на Закон за държавния бюджет на Р България за 2023 г.Статията е публикувана на 23 януари 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Нерегламентирано сметище трови водата на река, използвана и за питейни нужди
Поредно нерегламентирано сметище край мездренско село. Този път обаче става дума и за изхвърлени животински трупове. Опасните ... прочетете още »
След проверката на НАП в Дубай: 4 ревизии установиха неизплатени задължения в размер на 131 290 лв
Националната агенция за приходите е приключила проверките на 21 от общо 23 българи за които през 2021 ... прочетете още »
До дни Атина решава за Ф-35
Очаква се през следващата седмица гръцкото министерство на отбраната да реши дали Атина ще предложи на Lockheed ... прочетете още »
Украйна: Унищожихме руски крилати ракети в Крим
Украинското министерство на отбраната съобщи, че при експлозията от понеделник в Джанкой в северната част на Кримския ... прочетете още »
Сеул наложи нови санкции на Пхенян
Южнокорейското правителство обяви забрана за износ през трети страни на няколко десетки материала, които биха могли да ... прочетете още »
Христина Христова: Държавните пари да не се дават на калпак, на всяка фирма в България
"Държавата даде твърде много средства, близо 6 млрд., за да компенсира цената на електроенергията за бизнеса. Но ... прочетете още »
Румен Радев открива пореден форум за борба с корупцията
Президентът Румен Радев ще открие конференция „Антикорупция и национална сигурност”, съобщават от „Дондуков 2”. Във форума ще ... прочетете още »
Заради скъпата вода: Протест на производители на ягоди и малини
Протест на производителите на малини и ягоди. Заявката им е да блокират кръговото кръстовище край село Трапище ... прочетете още »