До 30 април 5% отстъпка за данъците в община Елхово

Публикувано преди 4 месеца  |  Общество

За лицата, предоставящи нощувки в места за настаняване, както и осъществяващи патентна дейност срокът е до 31.01.2023 год.

Община Елхово уведомява данъчно задължените лица, че започва кампанията за заплащане на задълженията за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за 2023 година.

За лицата, предоставящи нощувки в места за настаняване срока за подаване на декларации по чл.61Р от ЗМДТ е до 31.01.2023 г. До 31.01.2023 г. е и срокът за подаване на декларация за лицата осъществяващи патентна дейност.

Задълженията могат да се заплащат в брой и с ПОС терминал /без допълнителни такси/ в Центъра за административно обслужване в Община Елхово гр. Елхово, ул. “Търговска” № 13 от понеделник до петък, от 08:00 до 17:00 часа, без прекъсване, както и по банков път:
Банкова сметка: BG91 STSA 9300 8401 5549 00, Банка: ДСК,  BIC: STSABGSF,
Код за вид плащане: 44 23 00 – ДПС / основание – рег. № на превозното средство/,
Код за вид плащане: 44 21 00 – ДНИ / основание – адрес на имота и/или партиден №/,
Код за вид плащане: 44 24 00 – ТБО / основание – адрес на имота и/или партиден №/,
– плащане по интернет на адрес:  https://elhovo.bg,
– чрез посредник – EASY PAY.

На предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка от 5%.

При наличие на стари задължения, съгл. чл. 169, ал. 3а ДОПК, до заявяването им за принудително събиране задълженията за съответния вид ще се погасяват по реда на възникването им, а когато се отнасят за една и съща година, лицето има право да заяви кое от тях погасява.

На адрес  https://elhovo.bg, с входящ номер на документ, издаден от отдел „МДТ“ с ЕГН/ ЕИК могат да се извършват справки за подадени декларации, генерирани задължения и извършени плащания.Статията е публикувана на 25 януари 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Депутат за Ивайла Бакалова: Имало нещо и под дъното. Налага се стандартът "Една комшийка каза"
Депутатът от Раковски Младен Шишков коментира във фейсбук изявата на Ивайла Бакалов в сутрешния блок на Нова ... прочетете още »
Йорданов: Радеви са в нарцистично умопомрачение
Съжалявам, че трябва да го кажа, не обичам да се изразявам така, но вече станаха 5 – ... прочетете още »
Сенатът на САЩ прие повишаването на тавана на държавния дълг
Сенатът на САЩ одобри днес с 63 на 36 гласа повишаването на тавана на държавния дълг, предаде ... прочетете още »
Палестинец и тригодишно дете бяха тежко ранени в Западния бряг
Палестинец и тригодишно дете бяха тежко ранени при стрелба край еврейско селище на Западния бряг, предаде ДПА, ... прочетете още »
Тропическата буря Мауар донесе проливни дъждове в Япония
Отслабената тропическа буря Мауар донесе днес проливни дъждове на главните южни острови в Япония, след като премина ... прочетете още »
Ренета Инджова: Бандити обхванаха и съдебната система, и медиите
Бандитската структура, която сме изградили в политическия и обществения живот, се е превърнала в един мастодонт, който ... прочетете още »
Каримански: Шизофренно е. ГЕРБ свалиха Асен Василев, сега ще го правят финансов министър
Бюджетната комисия към парламента прие решение за удължаване на сега действащия закон за държавния бюджет. А Асен ... прочетете още »
Д-р Стойчо Кацаров: Съставянето на правителство не решава политическата криза
"Нито едните, нито другите искат правителство. Това не обещава дълголетие, може би ще издържи до местните избори ... прочетете още »