До 30 април 5% отстъпка за данъците в община Елхово

Публикувано преди 1 седмица  |  Общество

За лицата, предоставящи нощувки в места за настаняване, както и осъществяващи патентна дейност срокът е до 31.01.2023 год.

Община Елхово уведомява данъчно задължените лица, че започва кампанията за заплащане на задълженията за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за 2023 година.

За лицата, предоставящи нощувки в места за настаняване срока за подаване на декларации по чл.61Р от ЗМДТ е до 31.01.2023 г. До 31.01.2023 г. е и срокът за подаване на декларация за лицата осъществяващи патентна дейност.

Задълженията могат да се заплащат в брой и с ПОС терминал /без допълнителни такси/ в Центъра за административно обслужване в Община Елхово гр. Елхово, ул. “Търговска” № 13 от понеделник до петък, от 08:00 до 17:00 часа, без прекъсване, както и по банков път:
Банкова сметка: BG91 STSA 9300 8401 5549 00, Банка: ДСК,  BIC: STSABGSF,
Код за вид плащане: 44 23 00 – ДПС / основание – рег. № на превозното средство/,
Код за вид плащане: 44 21 00 – ДНИ / основание – адрес на имота и/или партиден №/,
Код за вид плащане: 44 24 00 – ТБО / основание – адрес на имота и/или партиден №/,
– плащане по интернет на адрес:  https://elhovo.bg,
– чрез посредник – EASY PAY.

На предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка от 5%.

При наличие на стари задължения, съгл. чл. 169, ал. 3а ДОПК, до заявяването им за принудително събиране задълженията за съответния вид ще се погасяват по реда на възникването им, а когато се отнасят за една и съща година, лицето има право да заяви кое от тях погасява.

На адрес  https://elhovo.bg, с входящ номер на документ, издаден от отдел „МДТ“ с ЕГН/ ЕИК могат да се извършват справки за подадени декларации, генерирани задължения и извършени плащания.Статията е публикувана на 25 януари 2023


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »