Работа по проект “Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“, в ДГ“Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Образование

През учебната 2022/2023, в ДГ “Надежда“ са сформирани пет групи за допълнително изучаване на български език и литература. По две групи са създадени във филиалите, в Бояново и Маломирово и една в града. Ръководители на групите за допълнително изучаване на български език са учителите Таня Кръстева, Радостина Недева, Христина Иванова, Стелиана Янакиева и Жанета Караникова. По проекта, всяка учителка си закупува необходимите образователни материали, с които са си обособили места за работа с децата. Работи се почти индивидуално с всяко дете, като им се отделя голямо внимание. Децата обичат да работят, имат напредък и идват с желаниев детската градина. Учат се да назовават предмети и хора, да посочват и разпознават, да съставят просто и разширено изречение, участват в разговор, пресъздават части от литературни произведения, драматизират, влизат в роля, обогатяват речника си и се справят интонационно и смислово. След сформирането на групите в селата, децата посещават по-редовно градина, родителите се стремят децата им да посещават детската градина и да не отсъстват, когато са здрави.

Всяка учителка идва в свободното си време, за да работи с децата. В центровете за работа има всички необходими книжки и помагала, поддържа се необходимата документация на групата.Статията е публикувана на 30 януари 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Си показва надмощие над Путин - свиква среща на страните от Централна Азия
Президентът на Китай Си Дзинпин свика среща на бившите съветски държави от Централна Азия в дръзка игра ... прочетете още »
Скабеева полудя заради пътуването на Зеленски до Бахмут
Олга Скабеева истеряса заради пътуването на Зеленски до Бахмут: руските войски не контролират ли “пътя на смъртта”? ... прочетете още »
Еуфория в Разград
На огромен интерес и пълен стадион ще се радва националният отбор на България в европейската квалификация с ... прочетете още »
Бус помете три коли и пешеходец в Ямболско
Бус помете три паркирани коли и бъсна пешеходец в Ямбол, предаде Radio 999 BG. Катастрофата е станала ... прочетете още »
Индия е недоволна: Русия не изпълнява оръжейните си поръчки
Поради войната в Украйна Русия не е в състояние да изпълни жизненоважни отбранителни поръчки, които е поела ... прочетете още »
Еди Хърн със сензационно предложение в бокса
Един от водещите промоутъри в бокса в момента – Еди Хърн, предлага четиримата най-известни атлети сега в ... прочетете още »
Наградиха наши военни, помагали след разрушителните трусове в Турция и Сирия
Военнослужещи от състава на 16-а авиобаза Враждебна и медици от Военномедицинска академия, които участваха в дейностите в ... прочетете още »
Как Русия похищава украински деца: пет престъпни сценария
От началото на войната в Украйна Русия е отвела хиляди деца от окупираните украински територии към Руската ... прочетете още »