Джамбазки: Патриотичният вот трябва да бъде обединен. Доказателство за тази нужда е предателството на ПП, ДБ, ДПС и ГЕРБ

Публикувано преди 1 година  |  България

Патриотичният вот трябва да бъде обединен. Това обясни пред БНР Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО. Партията води преговори с „Български възход“ за общо явяване на изборите.

„Водим разговори с тези формации, които се определят като патриотични. Патриотичният вот трябва да бъде обединен и прякото доказателство за тази нужда е националното предателство, което извършиха ПП, ДБ, ДПС и ГЕРБ. Когато нас ни нямаше в управлението, за да обслужат западните ни партньори, те промениха българската позиция и започнаха нападения в български клубове, побои и приемане на антибългарско законодателство в Северна Македония. Българите там бяха подложени на терор“.
Посланията в кампанията на ВМРО ще бъдат насочени към начина, по който живеят българите, обясни Джамбазки в предаването „12+3“.

„Доходите, сметките, които плащат, начинът, по който се защитават българските интереси. Трябва да се върне някаква форма на разум в българската политика и да се защитава националния интерес. Той е свързан с доходите, сигурността и това как българските граждани усещат себе си и държавата си“.

В българската политика има една група партии, които изпълняват руски нареждания и друга, която изпълнява нарежданията на американското и други посолства, смята Ангел Джамбазки.

„Не е в национален интерес да бъдат унищожени въглищните централи, не е в национален интерес да бъде предадена Македония и правата на хората с българско самосъзнание там. Това го направиха тези, които са евроатлантици и най-много говорят за правата на хората. Българите в Македония за тях явно не са хора“.
Няма отзвук на списъка „Магнитски“ в Брюксел, посочи Ангел Джамбазки.

„Но вчера комисарят Вархей, който в разговор за Западните Балкани, без да забележи, че микрофонът му продължава да е включен, произнесе фразата „Има ли още от тия идиоти да се изказват?“ Това е отношението, когато се говори за правата на българите в Северна Македония“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 15 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО