Катарски шейх предложил 4,5 милиарда евро за Манчестър Юнайтед

Публикувано преди 1 година  |  Спортни

Бившият министър-председател на Катар – Хамад Бин Ясим Бин Джабер ал Тани, е заявил, че е направил предложение за закупуване на пълния комплект акции Манчестър Юнайтед. Сумата на сделката не е известна, но според RMC Sport тя е около 4,5 милиарда евро.

„Предложението съдържа план за възстановяване на предишната слава на клуба както на терена, така и извън него, и преди всичко ще има за цел да гарантира, че феновете отново ще станат сърцето на футболен клуб Манчестър Юнайтед. Офертата ще бъде напълно без дългове. Той ще бъде подаден чрез фондация Sheikh Jassim 92, която ще инвестира във футболни отбори, тренировъчен център, стадион и по-широка инфраструктура, фенове и общности, които подкрепят клуба“, предава шейх Хамад в прессъобщение.

Политикът според публичните данни в интернет към момента притежава нетни активи на стойност 1,3 млрд щатски доллара. Неговото име за последно избухна в световния новинарски поток през юни миналата година, когато се появи информация, че е давал на три пъти сумата от 1 млн евро на тогавашния принц и настоящ крал на Великобритания – Чарлз.

Сега скандалният политик влиза в опит да спечели дивиденти на острова.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 18 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО